Reipas aloitus matkailuajoneuvokaupassa

Matkailuajoneuvokaupan tammikuun ensirekisteröinnit olivat yli kolmanneksen suuremmat viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suuremmat. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 81 kappaletta, joka on 21 kappaletta enemmän kuin tammikuussa 2016.

Tammikuussa pidetyt Turun Caravan Show ja Helsingin Caravan-messut olivat myynnillisesti hieman edellisvuotta paremmat.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin tammikuussa 65 kappaletta, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 25 kappaletta. Kasvuprosentti oli yli 62. Saksalainen Hobby nousi tammikuun eniten myydyksi matkailuautoksi 16 kappaleella. Tähän vaikutti osaltaan vuokraamoyritys Touring Cars Oy:n tekemä yhteistyösopimus Hobbyn kanssa matkailuautokalustosta. Toisena oli saksalainen Bürstner ja kolmantena slovenialainen Adria.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli tammikuussa runsas 15 prosenttia.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 16 kappaletta, joka on 4 kappaletta vähemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Tammikuun tilastossa markkinajohtaja on saksalainen Hobby ja toisen ja kolmannen sijan jakavat LMC ja Poksi tasaosuuksin.

Tammikuun hyvät messutulokset ja niiden jälkeen pidetyt jäsenliikkeittemme omat suurnäyttelyt luovat Matkailuajoneuvotuojat ry:n mukaan positiivisen odotuksen ilmapiirin alkavalle vuodelle.