Roadtrip-automatkailu kiinnostaa nyt suomalaisia

Vallitsevat poikkeusolot ovat vauhdittaneet kotimaanmatkailun suosiota, ja tuoreen kyselytutkimuksen mukaan lähes 70 prosenttia suomalaisista aikoo matkailla tänä kesänä kotimaassa, ja yhä useampi aikoo toteuttaa matkansa roadtrip-automatkana.

Kotimaanmatkailu on kasvattanut suosiotaan viime vuodet, ja suomalaiset ovat innostuneet uudella tavalla kaikesta siitä, mikä vielä joskus tuntui olevan liian lähellä: kansallispuistojen niemet ja notkot, Lapin yöttömät yöt, saariston seikkailut ja ruokaretket Saimaalla.

Neste K -liikenneasemaketjun osana 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjaa teettämän kyselytutkimuksen mukaan 67 prosenttia suomalaisista aikoo matkailla tänä kesänä Suomessa. Jopa 30 prosenttia on kiinnostunut toteuttamaan roadtripin kotimaassa tänä kesänä. Roadtrip innostaa matkailumuotona erityisesti nuoria: 46 % 18–24-vuotiaista ja 41 % 35–44-vuotiaista on aikeissa lähteä kiertelemään Suomea tänä kesänä. 10.–14.6. online-kyselynä toteutetussa kyselytutkimuksessa kohderyhmä olivat 18–75-vuotiaat, ja kyselyyn vastasi tuhat suomalaista.

Selkeä enemmistö lähtisi reissuun omalla autolla (79 %) ja esimerkiksi vain 3 % omalla tai vuokratulla matkailuautolla. Junan tai muun julkisen kulkuvälineen valitsisi 7 % vastaajista. Useimmat valitsisivat matkakumppaniksi oman puolison (41 %). 23 % vastaajista lähtisi reissuun koko perheen voimin. Nuorimmasta ikäryhmästä, 18–24-vuotiaat, puolet (53 %) haluaisi seurakseen tien päälle mieluiten oman kaveriporukan.

Tutkimuksesta ilmeni, että roadtrip-matkailu Suomessa on ollut monen suunnitelmissa jo pitkään, ja monelle se on jo entuudestaan jokakesäinen perinne. Kuitenkin vähintään yhtä monelle roadtrip nousi nyt vaihtoehdoksi peruuntuneen ulkomaanreissun tilalle. Autolla liikkuminen koettiin vaivattomaksi ja turvalliseksi matkustustavaksi tänä kesänä.