Saksalaistutkimus: karavaanarit ovat muuta väestöä onnellisempia

Saksalaista matkailuajoneuvoteollisuutta edustava CIVD (Caravaning Industrie Verband e. V.) on teettänyt GfK:lla (Growth from Konowledge) tutkimuksen karavaanareiden suhtautumisesta omaan hyvinvointiinsa sekä kestävään kehitykseen ja ympäristöön.

Tulosten perusteella säännöllisesti matkailuautolla ja -vaunulla matkailevat tuntevat olonsa paremmaksi ja ovat onnellisempia kuin keskimääräinen väestö. He pitävät myös muuta väestöä tärkeämpänä luonnonläheisyyttä ja ympäristön kestävyyttä.

Esimerkiksi tutkimuksen väittämän ”Olen iloinen ja hyväntuulinen ihminen” hyväksyisi 69 prosenttia koko väestöstä mutta 79 prosenttia karavaanareista. Väittämästä ”Suhtaudun tulevaisuuteeni myönteisesti” oli samaa mieltä 65 prosenttia karavaanareista, mikä on 10 prosenttiyksikköä keskimääräistä saksalaisväestöä enemmän.

Luonnon ja kestävyyden aihealue on tutkimuksen perusteella myös erittäin tärkeä karavaanimatkailijoille eikä vain tieliikenteen osalta. Väitteeseen ”Yritän liikkua ympäristöystävällisesti arjessa” vastasi positiivisesti 66 prosenttia karavaanareista, mikä on peräti 13 prosenttiyksikön ero koko väestöön (53 %).

Tutkimukseen liittyvässä lausunnossa CIVD muun muassa toteaa, että ”karavaanimatka on ekologisesti yhteensopiva matkustusmuoto, mikä tekee siitä erityisen sopivan maaseutualueiden matkailun lisäarvon hyödyntämiseen. Matkailun kannalta vielä alikehittyneet alueet voivat hyödyntää tätä potentiaalia itse, sillä tarvittavat investoinnit ovat suhteellisen vähäisiä ja ne voidaan toteuttaa nopeasti”.

Tutkimuksen tulokset perustuvat 2001 osallistujan heinäkuussa antamiin vastauksiin. Tarkempia tietoja tutkimuksesta ja sen tuloksista (saksaksi) löytyy tästä linkistä.

Lähde ja kuva: CIVD