Seat Ibiza valittiin Vuoden Autoksi – Caravan-lehti eri linjoilla

Äänestys ratkesi Seatin eduksi niukalla erolla. Caravan-lehden suosikki jäi kakkoseksi.

Seat Ibiza voitti Vuoden Auto Suomessa -tittelin tämän vuoden äänestyksessä. Ibiza selvisi voittajaksi kaksivaiheisessa äänestyksessä, johon osallistui 56 Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsentä.

Yhdistyksen muodostavat Suomessa päätyökseen autoista ja liikenteestä kirjoittavat. Voittaja julkistettiin keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä Auto- ja Liikennegaalassa.

Tuomaristo luonnehti voittajaa pikkuautoksi, jossa hinta ja ominaisuudet muodostavat houkuttelevan kokonaisuuden. Auto keräsi kehuja ajettavuudestaan ja pirteästä muotoilustaan.

Caravan-lehti äänesti toisin

Äänestyksessä painotettiin uutuusarvoa ja vastinetta rahalle. Lisäksi arvioitiin mukavuutta, ajettavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä, ympäristöystävällisyyttä ja muotoilua.

Ehdolla oli 39 automallia, jotka ovat tulleet Suomessa myyntiin marraskuun alun 2016 jälkeen tai viimeistään tämän vuoden lokakuussa.

Tuomariston piti valita autoista suosikkinsa, mutta myös muille autoille sai jakaa ääniä. Seat Ibiza sai eniten ykkössijoja. Voitto ratkesi vain viiden pisteen erolla Caravan-lehden ykkössuosikkiin Škoda Kodiaqiin.

Caravan-lehti jakoi ääniä painottaen karavaanarin näkökulmaa. Lehden suosikkeja äänestyksessä olivat Škodan lisäksi Volvo XC60 ja Opel Insignia, vaikka Seatinkin hyvät puolet henkilöautona tunnustettiin.

Legendalle tunnustusta

Yleisöäänestyksessä Vuosisadan Liikennevaikuttajaksi nousi televisiosta tuttu liikennevalistaja Ensio ”Enska” Itkonen (1926–2010).

Vuosisadan Liikenneteoksi kansa valitsi jalankulkijan heijastimen, jonka keksi yli 50 vuotta sitten maanviljelijä Arvi Lehti (1912–1972). Vuosisadan Liikenneteko on itsenäisyyden juhlavuoden liikenneturvallisuushanke.

Vuoden Auto Suomessa 2018 lopputulokset:

1. Seat Ibiza (178 p.)

2. Škoda Kodiaq (173 p.)

3. Volvo XC60 (156 p.)

4. Volkswagen T-Roc (113 p.)

5. Kia Stinger (111 p.)

6. Opel Insignia (109 p.)