SF-Caravanin 10 000. ajotaitomerkki liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle

SF-Caravan ry:n ajotaitokoulutuksessa saavutettiin tuoreeltaan merkittävä rajapyykki, kun 10 000. ajotaitomerkki luovutettiin liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle (sd).

Harakka suoritti liiton pronssisen ajotaitomerkin matkailuautolla Vantaan ajoharjoitteluradalla. Hän kokeili ajamista myös vaunuyhdistelmällä.

– Ajamisessa oli tutumpia elementtejä ja sitten vähän erilaisia asioita. Ennen kaikkea perän ja pyörien välinen suhde vaati enemmän pohtimista, ja peilien kanssakin sai olla tarkkana. Mutta kyllähän matkailuauto on yllättävän ketterä käänteissään, Harakka kommentoi suorituksen jälkeen.

– Hieno matkailumuoto kaiken kaikkiaan, hän jatkoi.

Karavaanarit ovat suorittaneet SF-Caravanin ajotaitomerkkejä jo vuodesta 1971. Kaikkiaan merkkejä jaetaan vuosittain 150–250. Liiton ja sen jäsenyhdistysten järjestämän ajotaitoharjoittelun tavoitteena on saada jokainen karavaanari kiinnostumaan oman ajotaitonsa kehittämisestä ja oman ajoneuvonsa käsittelystä.

Ministeri Harakan laaja haastattelu julkaistaan Caravan-lehden kesäkuussa ilmestyvässä numerossa 4/2021. Myös ajotaitosuoritukseen liittyvä video julkaistaan verkkolehdessämme myöhemmin.

Ministeri suoritti ajotaitomerkin normaalikokoisella matkailuautolla.