SF-Caravanin jäsennumero 170 000 meni Lempäälään

Marjo Laurilalla oli tuuria matkassa jo ennen oman matkailuajoneuvon hankkimista.

Lempäälässä asuva Marjo Laurila liittyi SF-Caravanin jäseneksi kesäkuun alussa. Laurilalla kävi tuuri, sillä luovutusvuorossa oli mukava tasaluku. Hänen jäsennumeronsa on nyt 170 000.

Uusiopari Marjo Laurila ja Jouni Nieminen ovat jo parin vuoden ajan reissanneet vuokratulla matkailuautolla. Omaa kalustoa pariskunnalla ei vielä ole.

– Olen parhaillaan katsellut autoa elokuulle, siellä tuntuu olevan vielä valinnan varaa. Tietysti riippuen ihan siitä, mitä haluaa maksaa, Marjo Laurila nauraa.

SF-Caravan ry:n jäseneksi Laurila päätti liittyä ihan pelkästään jäsenetujen vuoksi, ja myös siksi, että esimerkiksi Leirintäoppaasta ja Caravan-lehdestä saa reissuille hyviä matkavinkkejä. Valtakunnalliseen SF-Caravaniin liittyessään Laurila sai luonnollisesti myös jäsenyhdistyksen jäsenyyden asuinpaikkakuntansa mukaan. Hänen yhdistyksensä on jäsenmäärältään Suomen suurin, SF-Caravan Pirkanmaa ry.

Koiriakin matkassa mukana

Pariskunnan mieli palaa kovasti pohjoiseen, ja niin monen suomalaisen suosikkikohde Norja oli alun perin suunnitelmissa. Todennäköisesti tuleva loma vietetään kuitenkin ihan kotimaan kamaralla.

– Olisin halunnut Norjan Lofooteille tänä kesänä, mutta sinne on nyt ihan hirveä ryysis, eikä tästä koronastakaan ihan vielä tiedä. Minä olen lisäksi vielä hoitoalalla, joten en oikein tiedä, miten meillä ne karanteenit tulevat menemään.

Lisäksi Laurilaa mietityttävät mukana matkustavien koirien asiat, sillä molemmilla alkaa jo olla ikää. Leiripaikka pitääkin sitten valita koirien ehdoilla.

– Saksanpaimenkoira Ukko on hieman ongelmallinen ja vaativa, mutta mäyräkoira Miska on leppoisampi tapaus.

Ensin Itä-Suomeen, eläkkeellä etelään

Kesän ensimmäinen reissu suuntautuu Laurilan tyttären luokse Joensuuhun, sitten jäädään Itä-Suomeen tai jatketaan pohjoiseen.

SF-Caravan Pirkanmaa ry:n puheenjohtaja Sakari Lepola (vas.) ja SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi kävivät luovuttamassa jäsennumeron Marjo Laurilalle.

– Minä rakastan Suomen Lappia yli kaiken, mutta myös rannikkoseudut meren äärellä viehättävät meitä. Ihan hirveästi meille ei leirintäkokemuksia ole tämän parin vuoden ajalta kertynyt, mutta kovin innokkaasti ollaan matkaan lähdössä, hän nauraa.

Tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat jo selvillä.

– Meillä on unelmana se, että kun minä pääsen tästä eläkkeelle, olemme sitten talvet omalla matkailuautolla tuolla etelässä. Kovin tarkasti emme tätä ole vielä suunnitelleet, esimerkiksi kohdemaata me emme vielä ole päättäneet.

Mutta työnjako ajomatkoilla on kyllä ihan selvä.

– Jouni on erittäin hyvä ja innokas kuljettaja. Hänellä on ollut oma taksi ja hän on myös ajanut rekkaa ulkomailla. Lisäksi hänellä on vielä erinomainen suuntavaisto, joten minulla tulee olemaan kyydissä mukavat oltavat, Marjo nauraa.