Stena Line lopettaa Hangon ja Nynäshamnin välisen laivaliikenteensä

Ruotsalainen varustamo Stena Line aloitti viime vuoden alussa liikennöinnin Hangon ja Ruotsin Nynäshamnin välillä matkustaja-rahtilautoillaan (RoPax). Sitä vaihtoehtoa ei kohta enää ole.

Stena Line liikennöi reittiä enää 20. lokakuuta saakka. Sen jälkeen reittiä liikennöivät kaksi laivaa lähtevät uusiin toimeksiantoihin joko charter-markkinoilla tai Stena Linen laivastossa.

Pääsyyksi göteborgilainen yritys ilmoittaa tiedotteessaan rahtiasiakkaiden kysynnän heikkenemisen – vallitsevan geopoliittisen tilanteen kehittymisen vuoksi aikaisemmat volyymit ovat pienentyneet ja palvelut markkinoilla ovat kyllästyneet. Eli kysyntä reitillä ei ole kehittynyt odotetusti.

Stena Line perustelee reitin lopettamista myös lähitulevaisuuden näkymillä. Yrityksen mukaan Suomen valtioneuvoston päätös myöntää poikkeus Euroopan unionin päästökauppajärjestelmästä 1.1.2024 alkaen Ahvenanmaan kautta liikennöiville aluksille luo epätasaista kaupallista maisemaa, josta on selkeä etu Ahvenanmaan kautta käytävälle kaupalle.

Yhtiö sanoo ilmoittavansa kaikille asiakkaille vetäytymisestään Hanko–Nynäshamn-reitiltä sekä tarjoavansa hyvityksen heille, joiden lippu on hankittu 20. lokakuuta jälkeen alkavaksi tarkoitetulle matkalle.

Yli 5000 työntekijän Stena Linellä on nykyään pohjoisessa Euroopassa 18 reittiä, joita se hoitaa 39 aluksellaan. Lopettamisen jälkeen Stena Linelle ei jää mitään liikennöintiä Suomen ja Ruotsin välille.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *