Suviseurat näkyy myös leirintäalueilla – testipäivään kutsutaan karavaanareita

Poriin levittäytyy kuun vaihteessa Suomen suurin leirintäalue, kun Kirjurinluodossa järjestettäville Suviseuroille osallistuu jopa 6 000-8 000 matkailuajoneuvoa. Kaikkiaan tapahtumaan odotetaan jopa 17 000 ajoneuvoa ja 7-80 000 henkeä.

Jo nyt on tiedossa, että 30.6.-3.7. järjestettävä tapahtuma kerää lisäkävijöitä ennen ja jälkeen myös satakuntalaisille leirintäalueille. Esimerkiksi Vuoden alueeksi 2016 valittu Kuninkaanlähde Kankaanpäässä varustautuu lisäpaikoilla kesän ruuhkaisimpaan hetkeen.

– Olemme tuplanneet isäntävuorot molemmin puolin kyseistä viikonloppua, koska parkittamista ja monenlaista huoltohommaa on luvassa tavallista enemmän, sanoo SFC Satakunnan puheenjohtaja Jouko Lindfors.

Yhdistys on yrittänyt selvittää tulijoiden määrää etukäteen, mutta tämä on ollut Lindforsin mukaan hankalaa. Aiemmista kokemuksista voi kuitenkin päätellä jotain.

– Pari vuotta sitten Suviseurat järjestettiin Seinäjoella, ja silloin meille tuli 200 yksikköä ja tuhat lasta. Nyt olemme huomattavasti lähempänä, noin 60 kilometrin päässä. Heitäkin saattaa olla, jotka jättävät vaunun tänne ja liikkuvat Poriin henkilöautolla.

Testipäivään kutsutaan karavaanareita

Suviseurat 2017 järjestetään Porissa osin samalla tontilla kuin 81. FICC Rally oli eli Kirjurinluodossa.

Tapahtumaorganisaatio järjestää lauantaina 17. kesäkuuta mittavan testipäivän liikenteen osalta, ja siihen järjestäjä pyytää apua karavaanareilta.

– Olisi hienoa, jos saisimme väkeä liikkeelle tuolloin ja lauantaina kello 10 moni karavaanari tulisi kalustollaan testaamaan Suviseura-aluetta, liikennejärjestelyjä ja niiden toimivuutta, pyytää liikennejärjestelyistä vastaava Timo Honkasalo.

Osallistujille on tarjolla ilmainen ruokailu.

Keskustelu

  1. Erkki Halonen

    Kaksi vuotta sitten Suviseurat pidettiin Vaasassa, ei Seinäjoella!

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.