Tällainen on Hymerin uusi B-Klasse SL

Hymer julkisti Düsseldorfin tulevan mallivuoden suurimman uutuutensa B-Klasse SL:n. Maailman suurin karavaanialan messutapahtuma Caravan Salon avautuu yleisölle lauantaina 26.8. ja avoinna reilun viikon.

SL- eli Supreme Line -malli on kokenut kokonaisvaltaisen uudistumisen, joka noudattelee sekä rakenneteknisesti että ulkoiselta olemukseltaan viime vuonna esitellyn kapeakorisemman B-Klasse Dynamic Linen aloittamaa uuden sukupolven Hymer-linjaa.

Hymerin täysin uudistuneen Fiat-alustaisen integroidun B-Klasse SL:n kori on rakennettu samalla tekniikalla kuin Hymerin Exsis-malleissa. Uusi kori on täysin vapaa kylmäsilloista ja puusta, sillä PUAL-rakenteen ulkopinnat ovat nyt molemmin puolin alumiinia. Rakenne on myös kevyempi, joten se on mahdollistanut esimerkiksi isommat raikasvesi- ja harmaavesisäiliöt – niiden tilavuudet ovat nyt 180 ja 150 litraa.

Uudessa B-Klasse SL:ssä on huomattavasti aikaisempaa enemmän tavaratilaa: autossa on 36 senttiä korkea kaksoispohja, jossa on myös läpilastausmahdollisuus, ja molemmilta puolilta lastattava kookas takatalli, jonka lastausaukot ovat 110 x 123 cm.

SL:n uudelleenmuotoillussa perässä on led-tekniikalla toteutetut uudet monitoimitakavalot. Kaunista katseltavaa riittää myös keulassa, jossa huomio kiinnittyy moderniin ajovalopakettiin, keulan sulavalinjaisiin muotoihin ja isoihin peileihin. Lisävarustelistalta löytyvät kaksois-led-ajovalot ja staattisina kaarrevaloina toimivat led-sumuvalot.

B-Klasse SL:stä tulee mallivuodelle 2018 kaksi pohjaratkaisua. SL 704:ssä on pitkittäisvuoteet, erilliset suihku- ja wc-tilat, iso L-mallinen keittiö ja iso L-mallinen istuinryhmä. SL 708:ssa on vastaavat sisätilat, mutta siinä on saarekevuode.

Uuden SL:n pituus on 7,79 metriä, akseliväli 4,4 metriä ja kokonaismassa 4 400 kiloa. Molempien mallien hinnat alkavat 108 700 eurosta.