Tällaisilla eväillä päästiin Ruotsin matkailuautoystävällisimmäksi kunnaksi

Ruotsalaisten matkailuautoilijoiden yhdistys Husbilsklubben on valinnut noin 25 000 asukkaan Mariestadin vuoden matkailuautoystävällisimmäksi kunnaksi.

Se että noin 15 000 jäsenen yhdistys nimesi ykköseksi Vänern-järven itärannalla sijaitsevan Mariestadin, ei ole ihme – kunnassa on peräti neljä leirintäaluetta ja kahdeksan matkaparkkia. Mariestad oli yhdistyksen ykkösvalinta myös vuonna 2016.

Husbilsklubben perustelee valintaa muun muassa seuraavasti: Mariestad on ymmärtänyt, mitä kunta voi tehdä, jotta matkailuautoturistit viihtyisivät. Kunta on tehnyt nettisivuston, joka on matkailuautoturisteille houkutteleva ja informatiivinen elämysten ja aktiviteettien osalta sekä kaikkien kahdeksan matkaparkin ja neljän leirintäalueen esittelyn kannalta.

Kunnan houkuttavuutta matkailuautoilijoille on systemaattisesti kehitetty – myös erillisellä EU:n Leader-projektilla. Mariestad on rakentanut myös varaparkin, jotta kaikkein kovimminkaan kysynnän aikaan karavaanareiden ei tarvitse ajaa kunnasta muualle ainakaan sen vuoksi, että tilaa ei löytyisi tulijoille.

Tunnustuksen vastaanottanut kunnan edustaja nosti kiitospuheessaan esille muun muassa matkailuautoilijoiden taloudellisen merkityksen: Mariestadissa iloitaan kaikista vierailevista matkailuautoilijoista, joita ilman kunnassa olisi nykyistä vähemmän kauppoja ja ravintoloita.