Tammikuulle suunnitellut Saksan CMT-messut perutaan

Messe Stuttgartin järjestämä CMT on ollut eurooppalaiselle caravan-alalle perinteisesti tärkeä, ja moni matkailuajoneuvovalmistaja on tehnyt siellä myös kiinnostavia tuotejulkistuksia.

CMT ei ole ihan mikä tahansa tapahtuma, sillä kyseessä on yksi maailman suurimmista kuluttajille suunnatuista turismin ja vapaa-ajan messutapahtumista. Esimerkiksi vähän ennen koronapandemian ryöpsähtämistä vuonna 2020 tapahtumaan osallistui huikeat noin 300 000 kävijää.

Vuonna 2021 CMT pystyttiin järjestämään vain digitapahtumana, mutta vuoden 2022 osalta kaiken piti olla jo toisin ja messuhallien täynnä vilinää 15.–23.1.2022.

Koronan omikronmuunnoksen kovasta leviämisvauhdista huolimatta järjestäjät olivat toiveikkaita, että CMT 2022 pystyttäisiin järjestämään olosuhteisiin nähden riittävän normaalisti. Etenkin kun messuosastot oli varattu lähes täyteen, varovaisesta optimismista haluttiin pitää kiinni.

Viranomaisten uusia määräyksiä taloudellisista ja juridisista syistä odottamaan jääneet messujen järjestäjät eivät heti olleet tiedottamassa tapahtuman peruuntumisesta. Yksittäisiltä matkailuajoneuvovalmistajilta alkoi kuulua peruutusilmoituksia jo joulua edeltävän viikon alkupuolella. Esimerkiksi LMC, Etrusco sekä Pössl Group (Pössl, Globecar, Roadcar, Campster ja Vanstar) ennättivät kertoa jättävänsä tapahtuman sittenkin väliin.

CMT:n oli tarkoitus olla myös Erwin Hymer Groupin ensimmäisiä isoja osallistumia messutapahtumiin vähään aikaan. EHG oli tällä kertaa antanut merkeilleen luvan päättää itse, osallistuvatko ne CMT:hen.

Lopulta järjestäjä tiedotti virallisesti peruuntumisesta vasta 17.12.2021 päivän päätteeksi.

Juttua on päivitetty peruuntumisen varmistuttua.