Tanska antaa taas karavaanarien yöpyä kaupunkialueella

Kuntakohtaiset kiellot kumotaan koko maassa. Isoissa matkailuautoissa taajama-alueella ei edelleenkään saa yöpyä.

Tanska antoi kolme vuotta sitten kuntien itse päättää, saako taajama-alueella yöpyä matkailuautossa esimerkiksi kadulla. Sittemmin karavaanarit ovat joutuneet varmistamaan aina kunkin kunnan kotisivuilta, onko yöpyminen sallittua, koska käytännöt ovat vaihdelleet niiden välillä.

Danmarks Frie Autocampere -nimisen yhdistyksen valitus kuitenkin tuotti tulosta ja sai viranomaiset muuttamaan käytäntöä. Jatkossa alle 3,5-tonnisissa matkailuautoissa saakin yöpyä koko maassa myös leirintäalueiden ulkopuolella. Sitä isommat autot sen sijaan on myös jatkossa ajettava asianmukaisille alueille.

Kotisivuillaan DFAC kehottaa karavaanareita ajamaan taajama-alueilla silti edelleen varovaisuutta noudattaen, pysymään jalkakäytäviltä poissa, noudattamaan opasteita ja ylipäänsä käyttämään tervettä järkeä.

Aiemmin nyrpeästi karavaanareihin suhtautui esimerkiksi Holstebron kunta, joka kielsi yöpymisen matkailuautossa kadulla ja pysäköintialueilla. Myös pysäköiminen oli osin kiellettyä. Holstebro Struer Dagbladetin mukaan kiellot kuitenkin pyörretään ja niistä kertovat kyltit poistetaan.

Lehden mukaan kaikki kunnat eivät ole suhtautuneet muutokseen myönteisesti. Jotkut pelkäävät karavaanareiden metelöivän ja jättävän jälkeensä roskia.