Uusi sivusto markkinoi suomalaisia laatualueita ulkomaalaisille

Clubcampings.fi-sivusto esittelee kolmella eri kielellä leirintäalueita, joille on myönnetty Vankkurihymiö.

SF-Caravan ry on lanseerannut ulkomaalaisille suomalaisia leirintäalueita markkinoivan verkkosivuston. Clubcampings.fi-sivustolla esitellään liiton jäsenyhdistysten ylläpitämiä alueita, joille on myönnetty Vankkurihymiö-tunnus.

Ensi vaiheessa sivuilla on listattu mukaan halunneet 23 auditoitua leirintäaluetta kuvineen ja esittelyteksteineen. Leirintäoppaasta tutut symbolit kertovat tarjolla olevista palveluista.

– Suomessa matkailevat ulkomaalaiset löytävät Vankkurihymiö-alueet helpommin yhdeltä sivustolta. Lisäyksiä saatetaan tehdä myöhemmin, ja auditointia voivat pyytää kaikki jäsenyhdistysten ylläpitämät SFC-alueet, SF-Caravanin varapuheenjohtaja Timo Tarvainen kertoo.

Auditointeihin perustuva Vankkurihymiö on liiton hallinnoima laatujärjestelmä, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten leirintäalueiden tasoa, turvallisuutta, hoitoa ja hallintoa.

– Saksan karavaanareiden presidentti Andreas Jörn kysyi Porin FICC Rallyssä vuonna 2014, olisiko meillä osoittaa hyviä leirintäalueita, joille saksalaiset voisivat tulla lomailemaan. Siitä saimme idean käynnistää laatujärjestelmän, Tarvainen kertoo.

– Manner-Euroopan loma-ajat eroavat suomalaisista, ja loppukesästä monet yleiset leirintäalueet ovat jo sulkeneet porttinsa, kun mantereelta olisi tulossa leirintämatkailijoita. Lisäksi monet mukaan lähteneet alueet tarjoavat luonnon rauhaa ja mahtavia maisemia hektisen arjen vastapainoksi.

Kolmella kielellä

Sivuston pääasiallisen kohderyhmän muodostavat eurooppalaiset, ja sisältö on käännetty englanniksi, saksaksi ja ruotsiksi.

– Tiedotamme sivustosta sisarjärjestöillemme ympäri Euroopan ja teemme sitä tunnetuksi muun muassa tulevan kesän Pohjoismaisilla päivillä Ruotsissa sekä FICC Rallyssä Saksassa, Tarvainen sanoo.

– Positiivista palautetta on jo saatu esimerkiksi Eesti Karavanin ja Ruotsin Caravan Clubin johdolta, jotka ovat osaltaan olleet sivuston pilottikäyttäjinä.

Sivuston on toteuttanut porilaista Vida Design -mainostoimistoa pyörittävä Heidi Valtonen. Alueet on osin valokuvannut turkulainen ammattikuvaaja Petri Kajander.

Clubcampings.fi