Uusi täky turisteille Norjassa laittaa kamerat laulamaan

Jossain vaiheessa koronatilanne oletettavasti helpottuu ja mahdollistaa taas turvallisen reissaamisen, myös Norjassa. Jos matka vie pitkin Hardangerin kansallista turistitietä, kannattaa pitää mielessä lukuisten muiden nähtävyyksien joukossa myös Vøringsfossenin 182 metriä korkeat putoukset.

Alle 200 kilometrin päässä Bergenistä itään sijaitseva nähtävyys on kauan ollut niin suosittu, että turisteille on kaivattu jo pitkään lisää erilaisia rakenteita, jotta kaikki saavat taatusti kunnon näkymät putouksille.

Turistiteiden reiteille osuviin nähtävyyksiin satsaava Norjan tielaitos (Statens Vegvesen) on omalta osaltaan kasvattanut putouksien vetovoimaa rakentamalla esimerkiksi lisää näköalatasanteita paikalle viimeksi vain pari vuotta sitten. Tuorein satsaus, 47 metriä pitkä kävelysilta avattiin viikko sitten.

Uudesta terässillasta itsestäänkin odotetaan nyt tulevan jonkinlainen nähtävyys. Sillassa on korkeuseroa 16 metriä, ja sillä kavutaan 99 porrasaskelmaa pitkin. Kaikenlaisten turvallisuustekijöiden lisäksi sillan suunnittelussa tärkeää on ollut muun muassa se, että turistit saavat sillalta mahdollisimman komean näköalan kuohuihin.

Parhaan kokemuksen putouksista saa menemällä paikalle, mutta kyllä Statens Vegvesenin videokin säväyttää. Voit katsoa videon tästä linkistä.