Vältä ajokieltosakot ilmaisella Green-Zones -sovelluksella

Uusi Green-Zones-sovellus ei maksa mitään.

Euroopassa autoilevien kannattaa ladata sovellus, joka antaa ajantasaista tietoa eri kaupunkien vihreistä alueista.

Uusi ilmainen sovellus on tarjolla sekä nettiversiona että älylaitteille Googlen Play-Storesta. iOS-versio tulee tarjolle 20. elokuuta ja Apple-versio sen jälkeen. Sovelluksen kielet ovat saksa, englanti, ranska, puola ja espanja.

Green-Zones -sovellus tarjoaa turisteille ja kuljetusyrityksille ajantasaista tietoa eri maissa tarvittavista lupatarroista ja eri ympäristövyöhykkeiden rajoituksista. Tarroja on mahdollista tilata sovelluksen kautta.

Käyttäjäystävälliseksi kerrottu sovellus antaa vastauksen lukuisiin kysymyksiin, kun ajetaan jatkuvalla tai tilapäisellä ympäristövyöhykkeellä. Monilla vyöhykkeillä säännöt riippuvat ajoneuvosta ja sen moottorista, joten tarjolla on 17 erilaista ajoneuvo- ja moottorityyppiä.

Sovellus helpottaa matkareitin suunnittelua ja sakkojen pelkoa. Jatkossa dieselautoja koskevia ajokieltoja ja -rajoituksia päivitetään päivittäin. Jokaisen ympäristöalueen tila näkyy reaaliaikaisesti, ja tiedot päivitetään illalla kello 20.

Sovelluksen karttatietojen avulla on helppo tarkistaa ajomatkalle osuvien alueiden rajoitukset ja zoomata esimerkiksi osoitetietoja.

Lisätietoa eri maiden ympäristörajoituksista löytyy Green-Zones.eu-sivustolta. Uudesta Green-Zones- sovelluksesta löytyy lisätietoa täältä.