Video: Lukijamatkalaiset suuntasivat täpinöissään Yhdysvaltoihin

Nelisenkymmentä Caravan-lehden lukijamatkalaista kokoontui Helsinkiin ennakoimaan Yhdysvaltain-reissuaan. Tunnelma oli odottava.

Caravan-lehden ja OK-Matkojen järjestämä matka vie tällä kertaa legendaarista Route 66 -väylää pitkin kahdeksan osavaltion läpi Chicagosta aina Los Angelesiin asti.

Lempääläläiset Tuire ja Erkki Rauhala reissaavat Yhdysvalloissa matkailuautolla jo neljättä kertaa.

– Pikkuisen jännittää, mutta odottavalla mielellä olemme. On niin tuttua touhua, Tuire Rauhala sanoo.

Ensimmäisen USA:n karavanaanikokemuksensa pariskunta hankki vuonna 2011, jolloin lukijamatkalaiset ajoivat Route 66 -reittiä päinvastaiseen suuntaan. Seuraavana vuonna matka suuntautui muun muassa Yhdysvaltain länsirannikolle ja Meksikoon.

– Kolmannen reissumme teimme omatoimisesti ystäväpariskunnan kanssa Floridaan. Ensimmäisellä matkalla tukeuduimme vielä muihin suomalaisiin, mutta sittemmin olemme uskaltaneet ajella myös omia reittejämme, Tuire Rauhala kertoo.

Monen viikon ”roadtrip”

Espoolaiset Leena Kauppila ja Kalevi ”Kilu” Aho liikkuvat rapakon takana ensimmäistä kertaa matkailuautolla.

– Myös tuttavapariskunta on lähdössä mukaan, joten meillä on tarkoitus pitää autokunnat yhdessä, jotta voimme vaihtaa matkan varrella kokemuksia. Onhan se hyvä, että tukena ja seurana on muitakin suomalaisia, Aho sanoo.

Osa ryhmästä viipyy reissussa peräti kaksi kuukautta huhtikuun alusta kesäkuun alkuun, mutta osalle riittää puolet lyhyempi matka. Kaikki kuitenkin lensivät Yhdysvaltoihin samaan aikaan, noin viikko sitten.

Katso oheiselta videolta, miten lukijamatkalaiset ennakoivat seikkailuaan. Caravan-lehti kokoaa kokemukset lehtijutuksi myöhemmin tänä vuonna.