Kuusi Vuoden Auto Suomessa -finalistia selvillä

Auto- ja liikennetoimittajien Vuoden Auto Suomessa 2018 -äänestyksen kuusi finalistia ovat selvillä.

Reilusti yli sata suomalaista auto- ja liikennetoimittajaa ovat mukana valitsemassa suomalaisten Vuoden Auton. Nyt tehtävä Vuoden Auto Suomessa -valinta on neljäs, minkä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet tekevät. Yhdistykseen kuuluu myös kolme Caravan-lehden tekijää.

Alkukilpailuun osallistui peräti 39 kiinnostavaa autouutuutta kaikista mahdollisista autoluokista. Kun ensimmäisen kierroksen äänet laskettiin yhteen, jatkoon selvisivät aakkosjärjestyksessä Kia Stinger, Opel Insignia, Seat Ibiza, Škoda Kodiaq, Volkswagen T-Roc ja Volvo XC60.

Auto- ja Liikennegaala 13.12.

Kilpailu osoittautui lopulta hyvin tasaväkiseksi, sillä kokonaan ilman ääniä jäi ainoastaan kaksi uutuusmallia. Merkillepantavaa on myös se, että nyt valitut kuusi finalistia ovat luonteeltaan varsin erityyppisiä – mukana on niin näppäriä, muhkeita, järkeviä kuin elämyksellisempiäkin autoja.

Auton uutuusarvon ohella raatilaisten tärkeinä valintaperusteina ovat rahalle saatava vastine sekä muut ominaisuudet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Karavaanialaa edustavat raatilaiset painottavat tietysti myös autojen soveltuvuutta vaununvetoon.

Toinen, ratkaiseva äänestys käynnistyy nyt välittömästi, kun ensimmäisen kierroksen tulokset on julkaistu. Finaalikierroksella Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenillä on käytettävissään 15 ääntä, jotka he voivat jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta toisaalta kaikille ei tarvitse antaa pisteitä.

Eniten ääniä saanut automalli palkitaan arvostetulla Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelillä. Voittaja julkistetaan 13. päivä joulukuuta Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa.