Westfalia-retkeilyauto rakentui 400 000 Lego-palikasta

Saksan Münchenissä järjestettävien f.re.e-matka- ja vapaa-ajanmessujen kenties erikoisin näyttelyesine on täysikokoinen Volkswagen Kleinbus -retkeilyauto, joka on rakennettu 400 000 Lego-palikasta.

Ikonisen esikuvan mukaan rakennetun Lego-retkeilyauton mitat ovat: pituus yli 5 metriä, leveys 1,9 metriä ja korkeus 2 metriä – ja lisäksi nostokatto.

Yli 5-metrisen ja noin 700 kiloa painavan Lego-Westfalian on rakentanut kaksi kokenutta Lego-mallien tekijää. Lego-Bullin esikuva on vuosina 1967–71 tuotannossa ollut ikoninen T2a-asuntoauto.

Rene Hoffmeister on yksi kahdestatoista virallisesti sertifioidusta Lego-mallinvalmistajasta. Renellä ja hänen kollegallaan Pascal Lenhardilla oli vain kuusi viikkoa aikaa kunnianhimoiseen yritykseen tehdä Lego-palikoista nostokattoinen T2-asuntoauto.

Sisätililoissa näkyy 60-luvulle tyypillisiä yksityiskohtia.

3D-ohjelmien avulla laaditusta suunnitelmasta he pystyivät laskemaan esimerkiksi tarvittavien palikoiden määrän. Sivuseinien ja ikkunoiden jäykkyys piti laskea erityisen tarkasti, että ajoneuvo pysyisi kasassa.

Kun he olivat aloittaneet työn, he huomasivat, että heiltä puuttui T2:n ikkunoihin tarvittavat 20 000 läpinäkyvää palikkaa.

Volkswagen Transporter T2 on tullut tunnetuksi hippibussina.

– Olisimme tarvinneet 9-päiväisiä viikkoja. Koska sellaisia ei ole, ainoa vaihtoehto oli tehdä myös yövuoroja, kertoo Hoffmeister.

Hoffmeister ja Lenhard rakensivat Bullia aamusta iltaan ja viikonloppuisin. Lopputuloksessa Westfaliassa on nostokatto, teknisesti erittäin haastavaksi rakennettavaksi osoittautunut liukuovi, ja hieno sisustus.