Caravan Podcast: Koronasulku käänsi ahvenanmaalaisten leirintäalueiden katseet mannersuomalaisiin asiakkaisiin – Degersand panostaa ruokaelämyksiin

Satavuotista itsehallintoaan juhliva Ahvenanmaa on houkutellut koronan myötä saarille entistä enemmän mannersuomalaisia turisteja. Ruotsissa koronatilanne on ollut pitkään huono, joten Suomi on pitänyt rajat tiukasti kiinni – Ahvenanmaa mukaan lukien.

– Ruotsalaiset peruivat kaikki alkukesän varauksensa, mutta toisaalta suomalaiset ovat tehneet niitä runsaasti, sanoo Degersadin leirintäalueen pyörittämisestä vastaava Petri Välimaa uusimmassa Caravan Podcastissa.

Koronasulun takia ahvenanmaalaiset matkailuyrittäjät ovat kohdistaneet markkinointia Ruotsin sijasta runsaasti Suomeen, mikä on myös lisännyt mannersuomalaisten turistien määrää. Tämä on näkynyt myös Ahvenanmaan länsipuolella Eckerössä sijaitsevassa Degersandissa.

Petri Välimaa ja Pia Räsänen houkuttelevat väkeä Degersandiin hyvällä ruualla.

– Matkailu on täällä iso elinkeino, joten tilanne on herättänyt paljon keskustelua. Yleisesti ottaen ahvenanmaalaiset ovat olleet kuitenkin tyytyväisiä siihen, että rajaa on valvottu tarkasti, Välimaa sanoo.

– Heinäkuun alusta ruotsalaiset pääsevät taas rajan yli. Täytyy koputtaa maalattua puuta, että kaikki menee hyvin.

Kuuntele Caravan Podcastin ykköskauden päätösjaksosta, miten Ahvenanmaalla suhtaudutaan mannersuomalaisiin ja miten Degersandin leirintäalue pyrkii erottumaan kilpailijoistaan hyvällä ruualla.