Caravan Podcast: Monen roolin karavaanari asetti myyntiin SF-Caravanin jäsennumeron 100 000

Rovaniemeläinen Martti Aula on pitkän linjan karavaanari, jonka ajoneuvoihin kiinnitetyt jäsennumerotarrat herättävät monesti huomiota, missä liikkuvatkaan. Aulan oma SF-Caravan ry:n jäsennumero on 3 099, mutta hänellä on hallussaan toinenkin numerotarra: 100 000.

Martti Aula.

– Olikohan se vuonna 2003, kun Lahden messuilla huusin numeron itselleni noin 24 000 euron hinnalla. Rahat menivät silloin Sylva ry:n eli syöpää sairastavien lasten hyväksi, Aula sanoo uusimmassa Caravan Podcastissä.

– Nyt numero on jälleen kaupan sillä ajatuksella, jos joku hyvissä varoissa oleva olisi sen valmis hyväntekeväisyyden nimissä itselleen tai yritykselleen ostamaan. Tarjous on avoin, joten kiinnostuneet voivat ottaa minuun yhteyttä suoraan tai liiton kautta.

Aula tunnetaan karavaanaripiireissä monen roolin miehenä. Hänelle tuli tänä vuonna täyteen 50 vuotta karavaanarina, mutta hän on toiminut harrastuksen parissa myös järjestöaktiivina niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. SF-Caravan ry:n liittohallitukseen Aula kuului 19 vuotta.

Mikä on pitänyt hänet niin pitkään mukana?

– Kyllä sen voi kiteyttää yhteen sanaan: karavaanihenki. Tämä on niin mukavaa porukkaa. Toki järjestötoiminnassa oli aina vastarannan kiiskiäkin, mutta se vain toi oman mausteensa soppaan.

Konkurssi oli ”hallittu alastulo”

Aula on myös pitkän linjan matkailuajoneuvokauppias. Hän pyöritti omia Aula-Caravan Oy:n liikkeitään Pohjois-Suomessa osakeyhtiön konkurssiin asti. Alastulo oli kuitenkin hallittu, ja velkojat saivat pesästä omansa.

Erillinen kiinteistöyhtiö jäi yrittäjälle, mikä toi oman erikoisuutensa konkurssiin.

– Kun pesänhoitaja tuli irtisanomaan henkilöstöä ja kiinteistön avaimia kerätessään kysyi niitä minultakin, niin vastasin, että omat avaimeni ovat ja pysyvät taskussa, koska kiinteistö kuuluu toiselle yritykselle. Lisäsin vielä, että jos haluatte jatkaa konkurssimyyntiä tässä, niin ilmoittakaa heti, tai kerätkää vehkeet ja lähtekää pois.

Vuonna 1947 syntynyt Aula tekee vieläkin pienimuotoista auto- ja matkailuajoneuvokauppaa kiinteistön kulujen kattamiseksi.

– Samalla vietän eläkepäiviä. Parasta tietysti olisi päästä kiinteistöstäkin eroon.

Kuuntele Caravan Podcastien kakkoskauden avausjaksosta, mikä oheisessa kuvassa näkyvä ajoneuvo on ja minkä toisenkin erikoistuotteen hän on itse suunnitellut ja myynyt Skotlantiin asti.