Meriveteen hellettä karkuun – rannikon leirintäalueilla helpotus on lähellä

Helteen hellimässä Suomessa pääsee pulahtamaan meriveteen monilla leirintäalueilla.

Meri henkii helpotusta helteeseen. Kalajoella on hiekkarannan lisäksi hauskoja hiekkasärkkiä.

Poikkeuksellinen lämpöaalto on koetellut Suomea jo pitkään. Sama tuntuu jatkuvan toistaiseksi, niin pitkälle kuin sääennustukset ulottuvat.

Helpotusta helteiseen päivään tarjoavat rannikon caravan-alueet, varsinkin jos tuulen henki käy meren suunnalta. Lämpötila ei nouse yhtä korkealle kuin sisämaassa, ja vedessä on hyvä käydä viilentymässä. Eteläisen Suomen rannikkovesiä riivaa sinilevä, mutta Pohjanlahden rannoilla siitä ei ole vielä haittaa.

Oulun Nallikarin uimaranta on caravan-alueen vieressä. Osa auringonpalvojista on kaupunkilaisia.

Yyterin ja Rauman Poroholmassa hiekkarannoilla on väkeä riittänyt eikä caravan-alueillakaan ole tarvinnut henkilökunnan jouten olla.

Kalajoen monisatapaikkainen vaunualue tulee joka ilta lähes täyteen. Aamulla paikkoja vapautuu, ja kannattaa tulla ajoissa.

Pohjoisempana Oulun Nallikarillakin vilskettä riittää, niin caravan-alueella kuin uimarannallakin. Meriveden lämpötila on 20 asteen paikkeilla, matalassa ylikin. Nallikarissa on lähes 200 matkailuajoneuvopaikkaa. Osa paikoista on varjossa metsän suojassa. Sellaisilla tonteilla on näinä päivinä ollut kysyntää, kerrotaan Nallikarin vastaanotossa.

Oulun edustan Hailuodossa on upeat hiekkarannat. Molemmat lautat ajavat keskikesällä saaren ja mantereen väliä tauotta. Vaikka lähtöjä on puolen tunnin välein ja lautta vetää noin 45 henkilöautoa, saattaa Oulunsalon kärjessä joutua odottamaan kolmekin lähtöä. Perillä odottavat laajat ja matalat hiekkarannat. Hailuodon Majakkapihan matkaparkki on vierasvenesatama yhteydessä pitkällä aallonmurtajalla.

Rauman Poroholmassa osa matkailuajoneuvopaikoista on aivan hiekkarannalla.

Suomen suosituimpiin kuuluvalla rantalomakeskuksella, Top Camping Kalajoella on noin 800 sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille.

Hailuodon Marjaniemestä löytyy ilmava matkaparkki sataman aallonmurtajalta. Lauttajono saareen voi olla pitkä.

– Alue täyttyy iltaan mennessä lähes viimeistä paikkaa myöden. Aamuisin osa karavaanareista jatkaa matkaa. Paikkoja vapautuu, mutta kannattaa tulla ajoissa. Tänä kesänä on kävijöitä arviolta jopa neljänneksen viimevuotista enemmän, kertoo Kalajoki Resortin Risto Apuli.