Kuopion Tahkon matkailukesä oli kaikkien aikojen paras

Keskusvaraamo Tahkocomin kautta välitetyssä Tahkon kesäkauden (1.6.–31.8.2021) matkailijamäärässä oli noin 22 prosenttia kasvua vuoden 2020 kesään verrattuna. Kesä oli Tahkocomin mukaan kaikkien aikojen paras. Majoituskohteissa oli yhteensä 67 406 yöpymisvuorokautta.

Keskimääräinen rahankäyttö Tahkolla majoittuneiden osalta on 96,34 euroa/henkilö/päivä.

– Kesällä matkailijat käyttävät Tahkolla hiukan talvea vähemmän rahaa lomansa aikana. Tämä johtuu osittain kesä- ja talvilomailun sisältöeroista, kertoo tiedotteessa Tahkocomin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma.

1.6.–31.8.2021 tehdyn kyselytutkimuksen perusteella keskimääräinen viipymä matkailijoilla oli 3,45 vuorokautta, kun viime talvikaudella viipymä oli 3,55 vuorokautta.

Uutena korona-ajan innovaationa Aurinkomatkat aloitti kesällä ensimmäiset pakettimatkat Tahkolle, ja pakettimatkat Tahkolle jatkuvat myös talvikaudella.

Retkeilyreittejä on laitettu kuntoon

Kyselytutkimuksen vapaissa palautteissa kiiteltiin erityisesti alueen maisemia, retkeilymahdollisuuksia sekä Tahkonportaita. Tahkon portaissa on nousua 800 metriä, ja portaita on eniten Suomessa, 1054.

– Tahkolla on kunnostettu valtavasti retkeilyreittejä ja se näkyy nyt palautteissa. Hyvä työ alkoi Tahkonportaista, joista on tullut huippusuosittu kohde. Samaa linjaa jatkoi täysin uusi ja upea retkeilyreitti Mäkiaution rotkon läpi. Tänä kesänä kehitystyötä on jatkettu Huutavanholman reitillä, joten olemme oikealla tiellä sen suhteen, Vihma sanoo.

Alamäkipyöräily ja sen olosuhteet saavat Tahkolla matkailleilta positiivista palautetta, mutta maastopyöräilyreitit ja reittien opasteet kaipaavat vielä kehittämistä. Lisäksi reittejä toivottaisiin olevan enemmän ja laajemmilla alueilla.

Lähde ja kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi