Kesä jatkuu matkailuajoneuvojen myynnissä

Kauppa kävi messuilla. Syyskuussa tehtiin taas paras myyntitulos kahteen vuoteen.

Uusien matkailuautojen ja -vaunujen myynnissä ei ole vielä alkanut syksyn hiljainen aika. Syyskuussa tehtiin taas paras myyntitulos kahteen vuoteen. Tänä vuonna kuukausitason ennätyksiä on tehty kahta kuukautta lukuun ottamatta joka kuukausi. Matkailuvaunujen kokonaismyynti on nyt jo 600 kappaletta.

Syyskuussa myytiin yhteensä 125 matkailuajoneuvoa, joka on 41 enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2016. Alkuvuoden kokonaismyynti (1 624) on yli 19 prosenttia suurempi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Matkailuautoissa nousua yli 60 prosenttia

Tilastoista näkee, että vuoden 2017 myyntikäyrä piirtyy jo nyt edellisvuosien yläpuolelle.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 85, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen jopa 32 kappaletta. Tammi-syyskuun myynti on nyt lähes 20 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby. Viiden eniten myydyn merkin osuus kokonaismyynnistä on lähes 60 prosenttia.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on runsas viidennes. Saksalainen Roadcar on eniten myyty retkeilyauto.

Vaunukaupassa lähes 30 prosentin kasvu

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 40, joka on 11 enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Kumulatiivinen myynti on yli 17 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe. Viiden eniten myydyn merkin osuus kokonaismyynnistä on lähes 85 prosenttia.

Syyskuun puolivälissä pidetyillä Lahden Caravan-messuilla ja niiden jälkeisenä näyttelyviikonloppuna tehtiin runsaasti kauppaa, mikä osoittaa matkailuajoneuvojen kysynnän olevan hyvässä kasvussa. Pitkien toimitusaikojen takia monet tänä syksynä tehdyt tilaukset tulevat toimitukseen vasta ensi keväänä.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry:n tiedote