Matkailuajoneuvojen elokuun myynti viime vuoden tasossa

Elokuussa ensirekisteröitiin yhteensä 155 matkailuajoneuvoa, joka on yhden vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Tammi-elokuun kokonaismyyntimäärä on 1 604, joka on 105 (7,0 prosenttia) edellisvuotta enemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin elokuussa 98, joka oli kaksi viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Tammi-elokuussa on matkailuautoja myyty 95 enemmän (10,1 prosenttia) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Slovenialainen Adria on eniten myyty matkailuautomerkki ja saksalainen Sunlight on toiseksi eniten myyty. Saksalainen Bürstner nousi ohi Hobbyn kolmanneksi myydyimmäksi matkailuautomerkiksi.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-elokuun ajalla runsas 24 prosenttia. Saksalainen Weinsberg on eniten myyty retkeilyautomerkki.

Matkailuvaunumyynti rauhallisessa kasvussa

Matkailuvaunuja merkittiin elokuussa rekisteriin 57, joka on kolme vähemmän kuin elokuussa 2017. Tästä huolimatta vuoden kokonaismyynti (570) on 1,8 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Vajaan kolmen viikon kuluttua (20.-23.9.) järjestetään toimialan tärkein myyntitapahtuma, Caravan-messut Lahdessa. Messut ovat ensi kertaa nelipäiväiset.