Matkailuajoneuvojen myynnin kasvu tasaantui

Matkailuajoneuvokaupan alkuvuoden kasvu tasaantui hieman maaliskuussa. Ensirekisteröinnit ovat edelleen yli 10 prosenttia edellisvuotta suuremmat, mutta maaliskuussa näkyi eri merkkien tehdastilausten toimituksissa suuria eroja. Tehtaiden toimituskapasiteettien erot näkyvät nyt selvästi.

Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 134, joka on 13 vähemmän kuin maaliskuussa 2017. Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 92 eli neljä enemmän kuin vuosi sitten. Kasvuprosentti oli 4,6.

Saksalainen Bürstner nousi eniten myydyksi matkailuautoksi ennen slovenialaista Adriaa ja saksalaista Hobbya.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-maaliskuun ajalta 28 prosenttia.

Vaunumyynti hidastui edellisvuodesta

Matkailuvaunuja merkittiin maaliskuussa rekisteriin 42, joka on 17 vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Alkuvuoden myynti painui 19 prosenttia miinukselle.

Suosituimpia vaunumerkkejä vaivaa tällä hetkellä kalustopula tehdasten tilauskirjojen ollessa täysiä. Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena on ruotsalainen Kabe ja kolmantena slovenialainen Adria.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry