Promobil: Sijoittajat kiinnostuivat caravan-alan jättiläisestä – havittelevat enemmistöosuutta

Erwin Hymer -konserni saattaa vaihtaa pääomistajaa. Myös paluu pörssiin on harkinnassa.

Yhdysvaltalainen sijoittajakaksikko on kiinnostunut hankkimaan enemmistöosuuden Erwin Hymer -konsernista, kirjoittaa saksalainen caravan-alan erikoislehti Promobil.

Hymer on tavoitellut jo jonkin aikaa lisää pääomia kehittääkseen liiketoimintaansa, vaikka perheyritys on takonut kovaa tulosta sinälläänkin. Konsernin liikevaihto on noussut parissa vuodessa 1,36 miljardista eurosta 2,21 miljardiin, ja myynti kasvoi samassa ajassa 38 prosenttia 55 000 matkailuajoneuvoon.

Lukemiin on laskettu mukaan konsernin omistukseensa viime vuosien aikana hankkimat uudet merkit: italialainen Laika, kanadalainen Roadtrek ja brittiläinen Explorer Group.

Tuotanto on käynnistymässä myös Kiinassa, jota konserni pitää alan kannalta erittäin potentiaalisena alueena tulevaisuudessa.

Miljardiluokan bisnes

Promobil kirjoittaa, että saksalaisen Handelsblatt-lehden mukaan kaksi sijoittajaa Yhdysvalloista, KPS Capital ja Center Bridge ovat kiinnostuneet Hymeristä. Ne ovat sisäpiiritietojen mukaan jättämässä tarjouksen konsernista syyskuun 2018 aikana.

Hymerin perheen kerrotaan suhtautuvan aiempaa myötämielisemmin ajatukseen enemmistöosuudesta luopumisesta. Myös pörssiin listautumista pohditaan vakavasti, jotta konserni saisi pääomia investointeihinsa ja turvaisi kehittymisensä myös tulevaisuudessa. Konsernin arvo on asiantuntijoiden arvion mukaan 2,5-3 miljardia euroa.

Mahdollinen yrityskauppa seurauksineen on Promobilin lähteiden mukaan ehtinyt jo aiheuttaa huolta Hymerin työntekijöissä.

Hymer AG oli jo kertaalleen pörssissä vuodesta 1990 alkaen, mutta yritys päätettiin vetää sieltä pois vuonna 2011. Viimeiset osakkeet myytiin vuonna 2013.