Toukokuu oli matkailuautojen myyntikuukausi

Matkailuajoneuvokaupan toukokuun ensirekisteröinnit olivat yli reilut kolme prosenttia suuremmat kuin viime vuoden toukokuussa. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 343 kappaletta, joka on 11 edellisvuotta enemmän.

Tammi-toukokuun kokonaismyynti on nyt 1 029 kappaletta, joka on 13,6 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin toukokuussa ennätykselliset 246, joka oli 48 (24,2 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2018.

Tammi-toukokuun kokonaismyynti on nyt 724 kappaletta, joka on 19 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Saksalainen Sunlight on nyt eniten myyty matkailuauto. Slovenialainen Adria on toiseksi eniten myyty ja saksalainen Carado kolmanneksi eniten myyty matkailuauto.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli 27 prosenttia.

Matkailuvaunukauppa jatkoi kasvuaan

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 97, joka on 37 vähemmän kuin viime vuoden vaunumyynnin ennätyksellisessä toukokuussa.

Tammi-toukokuun kokonaismyynti on 305 kappaletta, joka on seitsemän (2,3 prosenttia) enemmän kuin vuoden 2018 vastaavana ajankohtana.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry