Karavaanarien juhlatapahtumien aikaan Kiuruvedellä on tarjolla myös kaikille avointa ohjelmaa

Suomen kartalla melko lailla keskelle sijoittuvan pohjoissavolaisen Kiuruveden kesä on pullollaan ohjelmaa. Oman panoksensa kesätapahtumien joukkoon tuovat Kiuruvedellä ennen Iskelmäviikkoa järjestettävät Pohjoismaiset karavaanipäivät 7.–11.7. ja SF-Caravan ry:n 60-vuotisjuhlaviikonloppu 11.–14.7.2024.

Kotimaan lisäksi Kiuruvedelle karavaanitapahtumiin on tulossa vierailijoita muun muassa muista Pohjoismaista, Saksasta ja Kiinasta.

Karavaanitapahtumia ovat järjestämässä yhdessä SF-Caravan ry, Kiuruveden kaupunki, Wallen Hovi oy ja SF-Caravan Ylä-Savo ry. Tapahtumapaikkana toimii Kuoreveden alue Kiuruvedellä. Iskelmäareenalle on caravan-paikoilta matkaa maksimissaan kilometrin verran.

Suuntaviivoja tapahtumille antavat yhteiset tavoitteet ja arvot kotimaan matkailun kehittämisessä – kaikilla aisteilla sekä vapaasti vastuullisena toimintana. Viikon ohjelmaan sisältyy muun muassa puiden istutusta kompensoimaan hiilidioksidipäästöjä.

Kokoontuminen Pohjoismaisille karavaanaripäiville luo uutta kulttuurillista yhteisöllisyyttä – mailla on paljon yhteistä historiaa kulttuurin ja yhteisen yhteisön kehittämisessä. Kiuruvedellä kokoonnutaan kuulemaan ja puhumaan näistä liitoskohdista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Ohjelmakokonaisuus alkaa jo pitkälti hahmottua

Karavaanarit ovat itse kehittäneet tapahtumiin juhlallisen kokonaisuuden viettää omaa tapaamistaan. Sen lisäksi on Kiuruvedellä tarjolla monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Näihin ohjelmiin voi ostaa lipun ja osallistua riippumatta siitä, onko varannut karavaanipaikan.

Lapsiperheille tarjolla on lasten konsertti, taikuri, pomppulinna, kasvomaalausta, hevoskärryajeluja sekä rapsuttelulampaita. Koko perheelle sopivaa ohjelmaa ovat myös erilaiset jumpat Kuorevirran alueella sekä Kiuruveden Rugby Clubin naisjoukkueen näytösottelu urheilukentällä.

Retkiä vieraille järjestetään muun muassa puuntaimien istutukseen, maatilavierailulle, Olville sekä luontoretkille. Lisäksi Kuorevirran alueella paikallisen Kesäteatteri Eerolan esitykset pyörivät kävelymatkan päässä Kiurujärven rannalla.

Päivittäin on tarjolla konserttikattaus sekä tansseja, joihin lipun voi ostaa kuka vain. Esiintymässä ovat esimerkiksi Juha Vartiainen, Diandra, Charles Plogman & Missio, Virpi Piippo & Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri, Jarkko Ahola & Guerdia Nueva sekä Mika Mäkkeli ja Onnenkipinä.

Lisätietoja on osoitteessa nordicrally.fi.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *