Karavaanarien juhlaviikko pärähti näyttävästi käyntiin Kiuruvedellä

Pohjoismaiset karavaanipäivät 7.–11.7.2024 ja heti perään samassa paikassa SF-Caravan ry:n 60-vuotisjuhlaviikonloppu 11.–14.7. Karavaanarien superviikko monipuolisella ohjelmatarjonnallaan vaikuttaa onnistuneelta yhdistelmältä. Ainakin se on innostanut lähes 600 matkailuajoneuvoyksikköä suuntaamaan kohti yläsavolaista Kiuruveden kaupunkia.

Osallistujia on luonnollisesti ylivoimaisesti eniten Suomesta, mutta mukavasti myös muualta Euroopasta. Kaukaisimmat osallistujat ovat Kiinasta asti.

Tanskalaiset osaavat ottaa ilon irti joka tilaisuuden tullen.

Matkailuautoja ja -vaunuja alkoi saapua Kiuruvedelle sunnuntaina, ja maanantaina iltapäivällä oli vuorossa päivän ohjelmatarjonnan huipentumana Pohjoismaisten karavaanipäivien viralliset avajaiset IskelmäAreenalla.

Pitihän sitä jo ennen virallisia avajaisia mittelöidä mölkyssä. Monella eri kielellä selitettyjen mölkyn pelisääntöjen ymmärtäminen ei sujunut kaikilta ihan hetkessä, mutta tärkeintä oli pitää hauskaa yhdessä.
Tiistaina aamulla Kiuruveden Tokmannin parkkipaikalle viritettiin rata, joka olisi toki saanut olla hieman pidempi. Mutta sillä mentiin, mitä parkkipaikka mahdollisti.
Kiuruvedelle saapui Ruotsista 32 matkailuajoneuvoyksikköä, Norjasta 19, Tanskasta 11 ja Suomesta 414.
Virolaiset juhlistivat Kiuruvedellä myös oman yhdistyksenä syntymäpäiviä. Hyväntuulisia virolaisia saapui Kiuruvedelle suunnilleen yhtä monella matkailuajoneuvoyksiköllä kuin Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta tuli yhteensä.
SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi muistutti ihmisiä ja kansoja yhdistävien tapahtumien merkityksestä rauhattomassa nykymaailmassa.
SF-Caravan Ylä-Savo ry:n puheenjohtaja Antti Niskanen oli huojentunut hetki ennen tervehtimispuhettaan. Takana on valtavasti työtä superviikon onnistumisen eteen.
Nordisk Caravan Rådetin (NCR) puheenjohtaja, Vuoden karavaanari 2023 Kenneth Björkskog (oik.) luovutti pienen muiston tapahtumasta Kiuruveden kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusaselle. Avajaistilaisuudessa IskelmäAreenalla Rusanen myös lauloi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Tikan viulusäestyksellä.
Myös FICC:n (Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning) presidentti, portugalilainen João Alves Pereira oli saapunut Kiuruvedelle. Pereira onnitteli SF-Caravania tapahtuman järjestämisestä. Häntä kiinnosti nähdä omin silmin, miten näin paljon karavaanareita saadaan houkuteltua kansainväliseen tapaamiseen.
Vastuullisuus matkailussa syntyy myös pienistä konkreettisista teoista. Kiuruveden kaupungin omistamalle metsätilalle lähdettiin ottamaan askeleita ilmastonmuutosta vastaan istuttamalla kuusen taimia. Tällä pyrittiin kompensoimaan paikalla matkustamisesta aiheutuneita hiilipäästöjä.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *