Karhunkierros vähän vauhdikkaammin – polkujuoksutapahtuma vetää useita tuhansia osallistujia

Yksi retkeilijöiden suosikkireiteistä, Kuusamon Karhunkierros, tarjoilee upeaa luontoa, mutta ei välttämättä sitä rentouttavan rauhallista luontokokemusta kaikille ainakaan 26.–27.5.2023.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Karhunkierroksella järjestettävään polkujuoksutapahtumaan on jo nyt ilmoittautunut yli 3500 osallistujaa. Kun päälle tulevat vielä kannustus/huoltojoukot, vipinää riittää, ja parkkipaikoista voi tulla paikoitellen pulaa.

Vuonna 2012 ensimmäisen kerran järjestetty NUTS Karhunkierros -polkujuoksu on kasvanut Suomen suurimmaksi polkujuoksutapahtumaksi ja on ylipäätään myös koko Suomen toiseksi suurin juoksutapahtuma.

Juoksureitit kulkevat vakiintuneilla Rukan alueen ulkoilureiteillä. Kuva: NUTS/Rami Valonen

Tapahtuman järjestäjän mukaan yksi suosion syistä on Rukan reiteille sijoiteltujen juoksumatkojen kirjo. Tapahtumassa voi juosta ja toki välillä myös kävellä viisi eri reittiä, joista lyhin on 13 ja pisin peräti 166 kilometriä. Viisi eri reittivaihtoehtoa antavat kaveriporukoille mahdollisuuden osallistua samaan tapahtumaan mutta eri matkoille. Suosituin on 34 kilometrin matka, jolle on ilmoittautunut yli 40 prosenttia osallistujista.

Kilpailun johtaja Eero Lumme kertoo tiedotteessa kiinnittäneensä huomiota siihen, kuinka leikkimielellä kavereiden tai kollegoiden kesken esitetyt haasteet tuovat entistä suuremman osan osallistujista.

– Sopivassa porukassa ja tunnetilassa ihminen keksii mahti-ideoita. Aika moni elämys jäisi kokematta ilman näitä päähänpistoja. Lumme sanoo.