Motocrossin MM-sarja tuo myös karavaanarit KymiRingille

Tapahtumaan odotetaan viikonlopun aikana 20 000 katsojaa.

Motocrossin MM-sarjan Suomen osakilpailut ajetaan Iitissä KymiRingillä 22.–23.8.2020. Viikonlopun kilpailuohjelmassa on MXGP-kuninkuusluokan lisäksi MX2-, EMX250-, EMX125- ja EMX 2t -luokkien kilpailut.

– Koska motocrossrata, katsomot ja palvelut rakentuvat KymiRingin moottoriradan lähtö- ja pääsuoran väliselle noin 15 hehtaarin kokoiselle tapahtuma-alueelle, iso osa KymiRingin moottorirata-alueesta voidaan valjastaa muuhunkin käyttöön. Pystymme tarjoamaan yleisölle mahdollisuuden majoittua käytännössä samalla alueella, jossa päivällä ajetaan motocrossia, kertoo MXGP Finlandin päätuottaja Natalia Lahtela.

MXGP Finland -viikonlopun viralliset caravan- ja camping-alueet sijaitsevat KymiRingin pitkällä pääsuoralla sekä heinäkuun MotoGP:ssa käytössä olleilla yleisöalueilla.

Camping- ja caravan-alueet järjestetään yhteistyössä paikallisten caravan-yhdistysten kanssa. Matkailuajoneuvo-, asuntovaunu- ja telttapaikat tulevat myyntiin maaliskuun aikana.

– Oma camping-alue yleisölle osana tapahtuma-aluetta on merkittävä palanen tavoitettamme luoda Suomeen sarjan yhteisöllisin MM-tapahtuma, kertoo Lahtela.

Kabe-Adria tapahtuman matkailuajoneuvokumppaniksi

MXGP Finland -tapahtuman järjestäjä Lahti Events Oy sekä matkailuautoja- ja matkailuvaunuja Suomeen maahantuova ja markkinoiva Kabe-Adria Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen koskien MXGP Finland 2020 -tapahtumaa. Yhteistyön myötä matkailuajoneuvot nousevat aiempaa keskeisempään rooliin tapahtuman tuotannossa ja markkinoinnissa.

Keskeisenä osana yhteistyötä toimii MXGP Finland -tapahtuman väreihin puettu Sun Living -merkkinen matkailuajoneuvo, joka kiertää Suomea ja Pohjois-Eurooppaa aktiivisesti aina elokuun loppuun asti. Ensimmäisen kerran auto oli esittelyssä MXGP Finland -osastolla Helsingin Moottoripyörämessuilla viime viikonloppuna.

– Motocrossiin ovat aina kuuluneet kiinteänä osana matkailuajoneuvot ja camping-kulttuuri. Matkailuajoneuvoja nähdäänkin runsaasti myös lajin korkeimman tason tapahtumassa niin kisakuskien, tiimien, toimitsijoiden kuin toivottavasti myös nyt katsojien käytössä, sanoo Lahti Events Oy:n toimitusjohtaja Emilia Mäki.

– Sun Living on nuorekas brändi, joka yhdistetään seikkailuihin ja seikkailijoihin. Saamme yhteistyöstä hyvää ja positiivista näkyvyyttä Sun Livingille. Odotamme, että merkki huomioidaan vahvana vaihtoehtona myös moottoriurheilun parissa, kertoo Kabe-Adria Oy:n toimitusjohtaja Bo Karlsson.

Lähde: Lahti Events Oy