Koeajossa: Dethleffs Generation Scan­dinavia 695 BQT -matkailuvaunu

Dethleffsin Pohjoismaihin räätälöidyn mallisarjan suurimmassa luksusvaunussa asuu mukavasti ympäri vuoden.

Dethleffs Generation Scan­dinavian pohjaratkaisu on harvinaisempi, sillä vau­nun keulaan sijoittuva keittiö on koko vaunun levyinen. Keskellä on olohuone, jossa on tila­va, keskikäytävän molemmille puo­lille sijoittuva sohvaryhmä. Saare­kevuode ja pesutilat ovat vaunun takaosassa.

Sileäseinäi­nen Generation Scandinavia on varustettu suu­rilla ikkunoilla. Vaunusta näkyy myös ajettaessa läpi.

Makuuhuoneen hulppean kokoinen, kaksi metriä pitkä ja 155 senttiä le­veä saarekevuode on sijoitettu poi­kittain. Sänky on päiväsaikaan hel­posti lyhennettävissä noin 170 sent­tiä pitkäksi, jolloin käytävää pitkin mahtuu kulkemaan paremmin.

Vaunun koko huomioiden sen ve­dettävyys on hyvä. Isotassuisten kul­matukien veivien kohdat ovat erin­omaisesti esillä, joten leiriytyminen on helppoa.

695 BQT on selkeästi tehty, tilaa säästämättä ja laadusta tinkimättä. Kyllä, voisin hyvin nähdä itseni asumassa Dethleffsissä, sopivalla kausipaikalla järven rannalla…

Etukeittiössä on mahtavasti tilaa kokkaamiselle. Säilytystilaakin on ylenpalttisesti.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 1/2020 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.