Koeajossa: näppärä Carado A132 -matkailuauto

Caradon alkoviautojen mallisto täydentyi retkeilyauton pituisella pikkumallilla, jossa on matkustaja- ja makuupaikat neljälle. Saman mallin saa myös Sunlight-merkkisenä.

Caradon ja Sunlightin sisarmallit ovat teknisesti täysin identtisiä, ja ne poikkeavat toisistaan vain sisus­tussävyjen ja -kankaiden sekä ulko­teippausten osalta. Sunlightit ovat sisäilmeeltään hiukan Caradoita nuorekkaampia. Suomessa sisar­mallit maksavat aina eurolleen yhtä paljon.

Perushintaan kuuluva Fiatin 2,3-litraisen moottorin 120-he­vosvoimainen versio riittää hyvin A132:n kokoiseen autoon. Alkovi­mallin vähemmän virtaviivaisen korin vaikutus näkyy kulutuksessa varsinkin suurinta Suomessa moot­toriteillä sallittua nopeutta ajettaes­sa: silloin dieseliä kuluu 15–20 l/100 km.

Retkeilyautomaisen pituuden (595 cm) ja noin 1,5 metrin takaylityksen ansiosta A132 on näppärä pyöriteltä­vä. Alkovikyttyrän olemassaoloa ei parane kuitenkaan unohtaa, sillä se kasvattaa auton korkeutta Caradon puoli- ja täysintegroituihin mallei­hin verrattuna reilut 20 senttimetriä.

Reilut 50 senttiä leveän ikkunat­toman ulko-oven alalaita on 75 sen­tin korkeudella maasta, joten rajusti ulos ponnahtavassa Thulen sähköra­pussa on kaksi porrasta. Nousemista helpottaa oven pielessä oleva otinri­pa. Alustan rakenteen ansiosta oh­jaamon ja asunto-osan lattiat ovat samalla korkeudella, eikä lattiassa ole muitakaan liikkumista hankaloit­tavia korotuksia.

Caradon/Sunlightin alle 6-metri­nen alkoviauto on harkitsemisen ar­voinen vaihtoehto pariskunnalle tai pienelle perheelle. Vielä houkutte­levampi perhemalli siitä saattaisi tul­la, jos poikittaisen takaparivuoteen paikalla olisi kerrossänky, jollainen on 6,6- ja 7,2-metrisissä alkovimal­leissa…

Alkovimallinen Carado A132 -asuntoauto.
Joustinsälepohjainen alkovivuode on varustettu vain yhdellä valopisteellä, eikä sen seiniä ole pehmustettu.
Ilman lisävarusteena myytävää polkupyörätelinettä takaylitystä on noin 1,5 metriä.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 6/2020 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.