Al-Kon HY4-nurkkatukijärjestelmä tuli laajasti saataville myös Mercedes-Benz Sprinter -pohjaisiin matkailuautoihin

Vuonna 2017 esitelty Al-Ko Vehicle Technology Groupin (Al-Ko) hydraulinen HY4nurkkatukijärjestelmä on jo useita vuosia ollut saatavilla jälkiasennuksina Al-Ko:n oman alustan lisäksi osaan Fiat Ducato -pohjaisista matkailuautoista.

Pitkän viivästyksen jälkeen HY4 on nyt tullut saataville myös suureen osaan Sprinter-pohjaisista matkailuautomalleista. Uusia HY4-versioita erilaisille Sprinter-autoille on Al-Kon valikoimissa tässä vaiheessa kaikkiaan kuusi.

Myös Mercedes-Benz on virallisesti hyväksynyt HY4-uutuuksien asentamisen Sprinter-matkailuautoihin ja sertifioinut yhteensopivuuden turvallisuuden kannalta.

HY4:n avulla matkailuauton (suurin sallittu kokonaismassa 6000 kg) saa parkissa epätasaisessa maastossa automaattisesti säädettyä noin minuutissa esimerkiksi nukkumisen ja muun ajoneuvossa oleskelun kannalta mukavampaan vaaka-asentoon tai muuhun haluttuun asentoon. Järjestelmän avulla autoa voidaan myös kallistaa esimerkiksi jätevesisäiliötä tyhjennettäessä.

HY4:ään on optiona saatavilla tekniikkaa, jonka avulla pystytään mittamaan erikseen auton kokonaispaino, etuakselipaino ja taka-akselipaino. Muun muassa älypuhelimiin (iOS ja Android) ladattavalla sovelluksella ohjattavissa oleva HY4-järjestelmä itsessään painaa vajaat 70 kiloa.

Lähde ja kuvat: Al-Ko