Dometic osti nyt yritykset Etelä-Afrikasta ja Australiasta – tuotevalikoima laajenee

Ruotsalainen pörssiyritys Dometic hakee kasvua yritysostoilla hyvässä vauhdissa olevassa retkeilytarvikemarkkinassa. Tänä vuonna Dometic on ostanut jo neljä yritystä, joista kaksi nyt toukokuussa.

Etelä-Afrikasta Dometic osti vuonna 1999 perustetun, tarinan mukaan leirinuotiolla alkunsa saaneen Front Runner Vehicle Outfitters -yrityksen. 300 työntekijän Front Runner valmistaa suuren osan tuotevalikoimastaan lähellä Johannesburgia sijaitsevalla tehtaallaan.

Yrityksellä on erittäin laaja tuotevalikoima, joka täydentää hyvin Dometicin nykyistä tarjontaa, osaamista ja myyntiverkostoa. Front Runner on pätevä suoraan kuluttajille suunnatussa verkkokaupassa. Sillä on myös 600 jälleenmyyjää neljällä mantereella.

Front Runner Vehicle Outfitters on erityisesti keskittynyt maasto- ja avolava-autojen käyttämistä retkeilyyn mahdollistaviin ja helpottaviin tuotteisiin. Ajoneuvotarvikkeiden valikoimissa on muun muassa kattotelttoja, taakkatelineitä ja markiiseja. Tuotteita on tarjolla esimerkiksi Volkswagenin, Land Roverin, Toyotan, Subarun, Mitsubishin ja Mercedeksen järeämpiin autoihin.

Lisää virtaa reissuun

Kaksi päivää ennen sopimuksen tekemistä 20.5.2021 Front Runner Vehicle Outfittersin kanssa Dometic allekirjoitti sopimuksen australialaisen Enerdrive-yrityksen ostamisesta.

Enerdrive on pienehkö yritys, jolla on 45 työntekijää. Enerdriven ostamalla Dometic saa kuitenkin hyppysiinsä runsaasti muun muassa matkailuajoneuvoihin soveltuvaa aurinkoenergiaan ja akkuihin liittyvää tekniikkaa sekä tuotteita.

Lähde: Dometic. Kuvat Front Runner Vehicle Outfitters