Dometic tuo alkuvuodesta myyntiin uuden ilmatäytteisen kattoteltan

Dometic TRT 140 AIR -kattoteltan integroidulle vaahtomuovipatjalle mahtuu yöpymään kaksi reissaajaa. Teltassa mahtuu myös istumaan, mutta kaksi matkailijaa ei saa istua teltan samalla reunalla turvallisuuden vuoksi.

Sisämitat ovat leveys 140, korkeus 110 ja syvyys 210 senttimetriä. Paino tikkaat mukaan lukien on 57,6 kiloa.

Teltan nostamiseen kattotelineeseen tarvitaan käytännössä kaksi henkilöä. Kattotelineen on oltava vähintään 68 senttimetriä leveä ja kiskojen välisen etäisyyden 70–125 senttimetriä. Kattotelineen on kestettävä vähintään 75 kilon paino, jotta ajoneuvolla voidaan ajaa kattoteltta kiinnitettynä, ja korkeintaan 110 km/h:n nopeudella.

Varsinainen teltan pystytys reissussa pitäisi hoitua parissa minuutissa mukana tulevan sähkötoimisen (12 V) ilmapumpun avulla. Käsikäyttöinen ilmapumppu on saatavissa lisävarusteena.

Telttakangas on hengittävää polyesteri- ja puuvillamateriaalia. Myös verkkoikkunat vähentävät kosteuden tiivistymistä, ja ne pitävät myös hyönteiset pois häiritsemästä unta.

Teleskooppialumiinitikkaiden yläpään kohdalla molemmilla puolilla telttaa on säilytystaskut pikku tavaroille, jotta kaikkea ei tarvitse ottaa mukaan sisälle telttaan asti.

TRT 140 AIR -kattotelttaa täydentämään on saatavilla lisävarusteilla hieman parannusta yksityisyyteen ja suojaa auringonpaahteelta. 565 euroa maksava Dometic RT Awning -tuotteen isompi malli on suunniteltu käytettäväksi pitkien katumaastureiden ja maastoajoneuvojen kanssa. 30 euroa halvempi vaihtoehto on suunniteltu käytettäväksi normaalin korkuisten henkilöautojen kanssa.

Dometic TRT 140 AIR tulee myyntiin vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Dometicin ilmoittama hinta on 2 659 euroa.

Kuvat: Dometic

Keskustelu

  1. Amir Näveri

    Kannattaa myös huomioida että hyvin monessa autossa max kattokuorma on luokkaa 50-75kg, jolloin tätä ei voi edes kiinnittää sillä 75kg on telineiden kanssa jo luokkaa 78kg.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.