Dometicin kannettava litiumakku tuo reissuun joustavuutta

Dometicilla on valikoimissaan runsaasti kylmälaukkuja. Niinpä ei ole yllätys, että sillä on ollut jo pidempään valikoimissaan myös tuote, joka varmistaa virran saannin niille ja toki lukuisille muillekin laitteille monissa olosuhteissa.

Riippuen kylmälaukusta ja miten sitä käyttää Dometic PLB40 -litium-rautafosfaattiakku (LiFePo4) saattaa riittää sen virtatarpeisiin muutamaksi päiväksi. Esimerkiksi teltan kanssa autolla reissaaville se voi olla mukava lisä omavaraisuuteen.

Laitteesta voi olla hyötyä myös matkailuajoneuvon kanssa reissaamisessa silloin, kun sähköpaikkaa ei ole käytettävissä tai jos matkailuajoneuvossa ei vaan sähköä riitä kunnolla kaikille laitteille kaikissa tilanteissa.

Dometic PLB40 -laite on tehty ja tarkoitettu kannettavaksi. Parhaimmillaan se onkin joustavissa ja tilapäisissä käyttötarpeissa muualla kuin ajoneuvon sisällä tai vieressä, vaikkapa rannalla tai sähköttömässä rantamökissä.

Laitetta itseään voi ladata monin tavoin, esimerkiksi aurinkopaneelista. Virtaa irtoaa 12 voltin laitteille sekä kahdesta usb-portista näppärästi erilaisten mobiililaitteiden lataamiseen.

Monen muun akkulaitteen tapaan tämäkään ei tykkää pakkasesta – laitteen luvataan toimivan kunnolla 0–50 asteen lämpötilassa. Akun nimelliskapasiteetti on 40 Ah.

Dometic PLB40 painaa 7,54 kilogrammaa. Mitat ovat 19x19x25 cm.