Garminilta kaksi uutta navigaattoria karavaanareille

Garmin tuo vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana saataville uudet Camper 895- ja Camper 1095 -gps-navigaattorit.

Monipuoliset mallit eroavat lähinnä näytön koolla. Garmin Camper 895:ssä on 8-tuumainen tft-kosketusnäyttö (resoluutio 1280 x 800 pikseliä), 1095-mallissa 10-tuumainen.

Mukautetun reitityksen ja esiladatun matkailusisällön lisäksi laitteissa on kohteeseen saapumista helpottavat satelliittikuvat, jotka näyttävät ilmakuvina useimmat osoitteet ja kohteet, kuten leirintäalueet ja matkaparkit.

Garmin Drive -sovellukseen pariliitettynä laitteet helpottavat hyvien pysähdyspaikkojen löytämistä reitin varrelta sekä näyttävät reaaliaikaiset liikenne-, sää- ja polttoaineen hintatiedot.

Reititys ympäristövyöhykkeiden mukaan antaa opastusta ja varoittaa reitin varrella olevista ympäristövyöhykkeistä.

Kun laitteen asetuksiin on syötetty matkailuauton tai -vaunun mitat ja paino, mukautettu reititys osaa ottaa ne huomioon reittiehdotuksissa ja varoittaa muun muassa edessä reitillä olevien siltojen korkeus- ja painorajoituksista, tiukoista mutkista, koulualueista ja jyrkistä nousuista.

Reittisuunnittelutoiminto auttaa löytämään mielenkiintoisia vierailukohteita sekä kiinnostavia maisemareittejä. Esiladatusta hakemistosta voi etsiä matkailuajoneuvoalueita ja -palveluja. Navigaattoriuutuudet sisältävät ACSI-, Campercontact- ja Trailer’s Park -tiedot, Tripadvisor-suositukset ja Foursquare-kohdepisteitä. Esiladatun Green Guide from Michelin -oppaan sisältämät kuvat ja kuvaukset auttavat arvioimaan, mihin kannattaa pysähtyä.

Laitteeseen on esiladattu Euroopan ja Etelä-Afrikan kartat. Maksuttomina latauksina ovat saatavissa Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan, Australian ja Uuden-Seelannin, Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan kartat.

Uusia Camper-navigaattoreita voi käyttää yhdessä monien erikseen myytävien matkantekoa helpottavien Garmin-tuotteiden ja -palvelui­den kanssa, kuten langattomien Garmin BC 50 -peruutuskameroiden tai yhteensopivien langallisten kolmannen osapuolen peruutuskameroiden kanssa sekä 12 V -elektroniikkalaitteiden hallintaan tarkoitetun digitaalisen Garmin PowerSwitch -kytkentärasian kanssa.

Garmin Camper 895:n suositushinta on 719 euroa, 1095-mallin 919 euroa.

Kuvat: Garmin