Isabellalta vapaasti seisova ilmateltta retkeilyautoon

Tanskalainen Isabella on tehnyt osaan retkeilyautoista sopivan Air X-Tension -telttauutuuden, joka tuo  8,25 neliömetriä lisää oleskelutilaa. Kun X-Tensionin kahdelta sivulta avataan vetoketjut, se muuttaa kevyen ilmaetuteltan suojaiseksi aurinkokatokseksi.

Ilmakanavien avulla X-Tension on nopea pystyttää ja purkaa. Teltan leveys on 330, syvyys 250 ja korkeus 235 senttimetriä. Kiinteällä sivulla on verkkoikkuna, joka auttaa ilmanvaihdossa. Tuotteessa olevat integroidut verhot voidaan rullata alas.

Jos leirintäalueelle tai muulle leiripaikalle päätetään vielä jäädä mutta halutaan lähteä välillä ajelulle autolla, vapaasti seisova X-tension-ilmaetuteltta voidaan helposti jättää paikalleen vaikkapa varaamaan paikkaa sillä aikaa, kun matkailija tutustuu lähialueeseen. Tällöin tarvitsee vain irrottaa retkeilyauto ja kiinnittää teltan takaseinä.

X:n muotoiset X-tensionin ilmakanavat pumpataan täyteen mukana tulevalla ilmapumpulla. Telttaa täytettäessä on tarpeen pumpata ilmaa vain yhteen ilmaventtiiliin. Tyhjentämisen nopeuttamiseksi käytetään molempia ilmaventtiilejä.

X-tension liitetään retkeilyautoon tunneleiden avulla. Valittavissa on kaksi eri versiota, joista toinen tunneli sopii Volkswagen Californiaan. Toinen tunneli (Family Van) on tehty Isabellan listauksen mukaan sopimaan napakasti ainakin seuraaviin autoihin: Citroen Spacetourer, Opel Zafira, Peugeot Traveller, Toyota ProAce Verso, Crosscamp, Citroen Yellow Camper, Pössl Campster ja Pössl Venster.

Air X-Tension tulee Isabellan mukaan myyntiin maaliskuun lopusta alkaen.