Lava-autosta osataan Etelä-Afrikassa ottaa kaikki irti leirintätukikohtana

Etelä-Afrikan tasavallasta tulee perinteisesti paljon offroad-käyttöön päteviä ajoneuvoja ja majoitusratkaisuja. Modular Adventures -yrityksen kehittämä Hogzilla 4×4 Xpander on alun perin Toyota Hiluxin lavalle suunniteltu tuote, joka sopii moniin muihinkin lava-autoihin.

Xpander tarjoaa seikkailuihin muun muassa suojaisat katokset, makuupaikan ja ulkokeittiön. Tuotteen idea on laajennettavuudessa, kuten nimikin jo viittaa. Se näkyy siinä, että kokonaisuutta voidaan laajentaa erilaisilla lisävarusteilla, mutta erityisen kiinnostavasti laajennettavuus koskee makuutilaa.

Makuutilaan saadaan mukavat nukkumapaikat ulosliukuvan laajennusmoduulin avulla. Kun koko tila on avattu taaksepäin, käyttöön saadaan 198 x 143 senttimetrin kokoinen parivuode, jossa on 18 senttimetriä paksu patja.

Hyönteisverhot kuuluvat olennaiseen varustukseen, mutta lisämaksusta makuutilan saa umpinaisemmaksi alumiinisilla siivekkeillä.

Hogzilla 4×4 Xpanderiin saa muun muassa auringon paahteelta suojaa tuomaan kaksi reippaan kokoista katosta, jotka yhdistetään vetoketjuilla.

Kokkaus hoituu mukana kulkevan varustuksen ja moduulien ansiosta helposti ulkona. Keittiövarustukseksi mahtuu muun muassa enimmillään 80 litran jääkaappi, kaksi 40 litran vesisäiliötä, työtaso ja säilytystilaa.

Lisävarusteena on saatavana muuhun kokonaisuuteen kiinnitettävissä oleva erillinen pikkuinen teltta, joka toimii ulkosuihkuna tai portapotti-tyyppisen wc-istuimen kanssa ulkovessana. Suihkuvesi saadaan lämpimäksi kaasulämmittimellä.

Oheisissa kuvissa näkyvän kaltainen kokonaisuus (ilman autoa) maksaa Etelä-Afrikassa noin 19 000 euroa. Valmistaja esitteli alkuvuodesta myös riisutumman Xpander Mini -mallin.

Kuvat: Modular Adventures

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *