Matkustusmukavuutta voi kohentaa myös kotimaisilla vastuullisilla tuotteilla

Ivan vanlife -tuotteiden valikoima on vielä pieni, mutta tuotteiden taustalla oleva pienyritys, Pirskahtamo Oy, onkin perustettu vasta vuonna 2022. Alku näyttää kunnianhimoisen lupaavalta.

Toimitusjohtaja Hanna Juhalan mukaan kaikissa tuotteissa on mietitty sitä, että ne olisivat mahdollisimman ekologisia, eettisiä ja alkuperältään jäljitettäviä. Tuotteet tehdään kotimaassa.

Ivan vanlife -tuotteita Helsingin Caravan 2024 -messuilla esitellyt Juhala kertoo yrityksen tuotteiden syntyvän usein omista reissaamisessa vastaan tulleista tarpeista.

– Meillä on valikoimassa nyt maailman ensimmäiset merinovillaiset petivaatteet: pussilakana ja tyynyliina. Tämä idea lähti siitä, kun minua reissussa inhotti mennä nukkumaan puuvillalakanoihin.

– Olemme olleet aina aika askeettisesti liikkeellä, meillä ei ole ollut suihkua käytettävissä missään ja aina ei ole päässyt luonnonvesiin. Jos sitten menee vähän hikisenä nukkumaan puuvillalakanoihin, se on minusta ihan hirvittävää. Ja jos on vaikka reissussa kylmällä kaudella, punkka on se joka usein lämpenee viimeisenä. Tässä on nyt sellainen tuote, joka ei tunnu kylmältä, niljakkaalta eikä märältä, Juhala kertoo.

– Neulos tehdään ihan meitä varten Orivedellä ja ommellaan Tampereella.

Yritys valmistaa myös merinovillaisia unipusseja, aikuisten mallin lisäksi leikkisillä korvilla varustettua lasten mallia. Unipusseissa on integroituna yhteen tuotteeseen aluslakana, peitto ja tyynyliina. Peitto on kaksinkertaisena. Käytön jälkeen unipussin voi kääriä aika pieneksi rullaksi.

Harmitukset muuttuvat tuotteiksi

Omat kokemukset löytyvät myös pullotelineen kehittämisen taustalta.

­– Ajoneuvon ovikotelo on tosi suuri. Alkoi harmittaa, kun juomapulloa joutui ajaessa aina hankalasti koukkimaan kotelon pohjalta.

Kotimaisesta koivuvanerista Hauholla tehtävä pulloteline sujautetaan autossa jo olevaan ovikoteloon kansimaiseksi telineeksi.

Yrityksen nettisivuilla listataan pullotelineen sopivan vuosimallien 2006–2021 Fiat Ducato III-, Peugeot Boxer II- ja Citroën Jumper II -automalleihin.

Pulloteline on saatavana vaalean- ja tummanharmaana sekä mustana. Setti sisältää pullotelineet sekä kuljettajan että apukuskin ovikoteloon.

Niskatyynyn on hyvä olla hengittävä

Myös niskatyynyt ovat yrityksen omia tuotteita. Niskatyynyn pystyy säätämään portaattomasti penkin koon mukaan eli sen saa itselle sopivalle korkeudelle.

–  Niskatyynyn kuoritäyte on tattariakanasta eli tämä on täysin hengittävä. Täytteen määrää sisäpussissa pystyy itse muuttamaan – tyhjentämään tai lisäämään täytettä oman mieltymyksen mukaan. Niskatyynyn pintamateriaalina on kierrätetty villakangas.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *