Paljonko pullossa on kaasua? LevelControl tietää

Matkailuajoneuvojen kaasulaitteita valmistava Truma on esitellyt järjestelmän, joka kertoo pullossa olevan kaasun määrän ja riittävyyden.

Truma LevelControl näyttää pullossa olevan kaasun määrän tarkasti ja helposti älylaitesovelluksen avulla. Truma App -sovellus ei kerro vain kaasun määrää prosentteina ja kilogrammoina vaan myös sen, kuinka pitkäksi ajaksi kaasu riittää.

Kaasun määrän mittauksessa hyödynnetään ultraäänitekniikkaa, ja mittaustieto lähetetään bluetooth-yhteydellä Truma iNet -etäohjausjärjestelmään, josta tieto välitetään käyttäjän tablettiin tai älypuhelimeen.

Kaasutason mittausjärjestelmä LevelControl mahdollistaa kaasun riittävyyden tarkistamisen etänä samanaikaisesti jopa neljästä älylaitteesta. Järjestelmään on mahdollista liittää tekstiviestivaroitus siitä, että kaasupullo on lähes tyhjä.

Kiinnitys magneetilla – ei johdotuksia

Truman Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla esittelemä LevelControl toimii kaikkien Euroopassa yleisesti käytössä olevien teräs- ja alumiinikaasupullojen kanssa. Asiakas valitsee käyttämänsä kaasupullon 26 vaihtoehdosta, ja Truma App -sovellukseen on mahdollista lisätä myös oma pullovaihtoehto.

LevelControl kertoo Truma App -sovelluksen kautta pullossa olevan kaasun määrän prosentteina ja kilogrammoina sekä kaasun arvioidun riittävyyden. Kuva Truma

Jos ajoneuvossa on kaksi kaasupulloa, molempiin voidaan asentaa oma LevelControl-mittalaite, ja Truma App näyttää erikseen molempien pullojen tilanteen.

Truma LevelControl on helppo asentaa, sillä se kiinnitetään pulloon magneetilla, eikä mitään muita kiinnityksiä tai johdotuksia tarvita – riittää, että laite paritetaan ajoneuvon iNet-boksin kanssa. Alumiinipulloja varten on oma kiinnityssysteemi.

LevelControl toimii AAA-pattereilla, jotka kestävät – mutta tuskin Suomessa – noin vuoden. Kun virta alkaa loppua, järjestelmä lähettää siitä tekstiviestivaroituksen.

Truma LevelControlin toimitukset alkavat syksyllä, ja laitteen hinta tulee olemaan arviolta noin 170 euroa.