Tällaista saadaan, kun tavoitteena on mahdollisimman kevyt ja kuljetuksessa matala matkailukori

Jenkkifirma Scout Campers on tehnyt jo useita vuosia perinteisiä, kovaseinäisiä matkailukoreja, jollainen myös alkuperäinen Yoho-malli on. Nyt yritys on esitellyt nostokatolla varustetun Yoho Pop Up -mallin.

Tuote ei ole vielä täysin valmis, mutta sen painoksi ilmoitetaan vain noin 443 kiloa. Keveyttä saadaan muun muassa puuvapaalla komposiittirakenteella. Vertailuna esimerkiksi pohjoismaissa tutun, Kaben nykyään omistaman S.Karosser-yrityksen kevyimmätkin Easy Campers -matkailukorimallit painavat yli 600 kiloa. Mutta ne soveltuvatkin ympärivuotiseen käyttöön näissä olosuhteissa.

Keveytensä ja kuljetettaessa alhaalla olevan kattonsa ansiosta Yoho Pop Up säästää polttoainekuluissa. Matalasta painopisteestä on hyötyä myös ajo-ominaisuuksille. Mataluuden ansiosta autolla pääsee ajamaan esimerkiksi oksien alta, ja auto mahtuu matkailukorin kanssa myös moniin autotalleihin ja parkkihalleihin.

Leiriydyttäessä komposiittikatto saadaan nostettua helposti yhdestä pisteestä nostojärjestelmän avulla. Sisäkorkeutta on 204 senttimetriä. Ovi on kooltaan 52 x 120 senttimetriä, mikä on vähän mutta pop-up-matkailukorien maailmassa jopa kookas.

Huono puoli ”pehmo-Yoho-mallissa” on, että siinä ei tarkene pakkaskeleillä. Kaikki eivät tosin talvella muutenkaan leirintämatkaile, joten heille Yoho Pop Up voi ominaisuuksiensa puolesta riittää. Scout suunnittelee myös eristyspaketin tuomista Yoho Pop Upin lisävarusteeksi.

Yoho Pop Up on tehty keskikokoisilla lavoilla varustetuille lava-autoille. Kokonaispituus on 307 ja leveys 188 senttimetriä. Sisällä on ruokailutila ja pieni keittiö.

Nukkumispaikat järjestyvät korkeintaan neljälle reissaajalle (kolmelle aikuiselle).

Vakiovarustukseen kuuluvat muun muassa kaksi 1000 watin aurinkopaneelia, 3000 Wh:n kannettava litiumioniakku (Yeti 3000X GoalZero), led-valaistus ja kattotuuletin. Lisävarusteina saatavilla ovat muun muassa Dometicin 45 litran jääkaappi, diesellämmitin ja markiisi.

Jenkeissä Yoho Pop Upin hinta alkaa 27 900 dollarista eli noin 25 680 eurosta.

Lähde ja kuvat: Scout Campers

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *