Thule Group investoi merkittävästi tuotekehitykseen

Valtaosa Thulen globaalista tuotekehityksestä ja tuotannosta tehdään Hillerstorpissa, Gnosjön kunnassa Etelä-Ruotsissa. Yrityksellä on Hillerstorpissa lähes 400 työntekijää. Thule on parin viime vuoden aikana laittanut 100 miljoonaa kruunua eli noin 9,5 miljoonaa euroa tilojensa kasvattamiseen ja tuotannon automatisoinnin lisäämiseen Hillerstorpissa.

Muun muassa matkailuajoneuvoihin telttoja, markiiseja ja pyörätelineitä valmistavalle pörssiyritykselle se ei vielä riitä.

Uusien tuotteiden kautta kasvamaan pyrkivä Thule aikoo seuraavaksi laittaa vielä toiset 9,5 miljoonaa euroa tuotekehityksensä vauhdittamiseen. Siihen tarpeeseen Thule ryhtyy laajentamaan testi- ja tuotekehitystilojaan, joissa tällä hetkellä työskentelee noin 150 insinööriä. Samalla rakennetaan lisää tiloja kattotelineiden valmistuksen tarpeisiin.

Uudet tilainvestoinnit pitäisi olla valmiina ja käytössä keväällä 2021. Tuolloin yritys myös palkkaa lisää väkeä tuotekehitykseensä.

Thule perustettiin vuonna 1942, kun Erik Thulin ryhtyi valmistamaan ja myymään kalastajille iskukoukkuja. 1960-luvulta lähtien yritys on keskittynyt autoihin liittyviin tuotteisiin.