TomTom julkaisi GO Camper Max -navigaattorin matkailuautoilijoille ja -vaunuilijoille

TomTom ryhtyy toimittamaan asiakkaille toukokuun aikana uutta GO Camper Max -navigaattoriaan. Laite on TomTomin mukaan tähän mennessä yrityksen ominaisuuksiltaan kattavin ja tehokkain navigaattori karavaanareille.

Laitteessa on valittavissa Maisemareitit-reititysominaisuus, joka auttaa välttämään ruuhkaisia valtateitä sekä tylsiä ja suoria tieosuuksia. Kiireettömät reissaajat voivat valita mieluisan reitin sen mutkaisuuden ja mäkisyyden mukaan.

Mukana tulee esiasennettu tietokanta tuhansista nähtävyyksistä Euroopassa, ja laite tarjoaa lisätietoja myös leirintäalueista.

Reittien laskennassa GO Camper Max ottaa huomioon matkailuajoneuvon koon ja painon, jotta navigaattori ei ohjaa esimerkiksi liian kapeille kaduille, liian matalaan tunneliin tai painorajan ylittävälle kylätien sillalle.

Reitin varrella olevien huoltoasemien reaaliaikaisia polttoaineiden hintatietoja saa vertailtavaksi navigaattorin näytölle yhden vuoden ajan, ja sen jälkeen sitten maksamalla erikseen palvelun tilauksesta.

GO Camper Max osaa varoittaa esimerkiksi kaupunkikeskustojen vähäpäästöisistä vyöhykkeistä, jonne ei ole aina kaikilla dieselautoilla asiaa.

Älypuhelimen avustuksella navigaattorin ruudulle on saatavissa myös reaaliaikaisia liikennetietoja sekä tietoa ruuhkan syystä ja kestosta. Laite osaa varoittaa myös nopeuskameroista – ominaisuus on ilman lisämaksuja käytettävissä 1 vuoden kokeilujaksona.

399 euroa maksavan TomTom GO Camper Maxin maailmankartat voi päivittää suoraan wifi-yhteydellä ilman tietokonetta. Laitteessa on suuri ja tarkka 7 tuuman teräväpiirtonäyttö (1280 x 800 pikseliä), 2 gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. TomTom ilmoittaa akun kestävän enintään kaksi tuntia.

Lähde ja kuvat: TomTom