Truman kompressorikylmälaukkujen palkittu mallisto on vankkaa tekoa

Truma sai vastikään European Innovation Award 2021 -palkinnon Cooler-kompressorikylmälaukuistaan, jotka palkittiin parhaana camping-tarvikkeiden kategoriassa. Valinnat teki 17 caravan-alan eurooppalaista lehteä, joiden joukossa oli myös Caravan-lehti.

600 työntekijän baijerilainen perheyritys Truma noteerattiin viime kuussa myös Saksan sadan innovatiivisuuskulttuuriltaan parhaan yrityksen joukkoon TOP100 Innovation Award -palkinnolla. Yrityksiä arvioimassa oli Wirtschaftsuniversität Wien (WU).

Kannettavat sähkökäyttöiset Truma Coolerit toimivat jääkaappina ja haluttaessa myös pakastimena. Kaikissa malleissa on sama laaja lämpöalue +10 asteesta -22 asteen pakkaseen. Näissä raameissa tehokkaasti jäähdyttävän Coolerin sisälämpötila pitäisi pysyä, vaikka ulkona olisi kovastikin lämmintä.

Hiljaisen Truma Cooler -malliston tilavuudeltaan pienin malli on 30-litrainen C30, tilavin on 105-litrainen C105. Truma Cooler C30 mahtuu mukavasti mukaan myös tavallisen henkilöauton matkaan, sillä pikkumallin mitat ovat 61 x 34 x 42,2 senttimetriä. Cooler C30 painaa 17,5 kiloa kun malliston toista ääripäätä edustava kahden vyöhykkeen malli C96 DZ painaa jo lähes 35 kiloa.

Kolmivaiheinen akun tyhjennyssuoja estää ajoneuvon akun tyhjenemisen Truman käytön vuoksi.

Digitaalisen näytön lisäksi Cooleria voidaan säätää mobiilisovelluksen kautta. Kännykän ja tabletin pystyy lataamaan Coolerin usb-portin kautta. Mallit sietävät kohtalaisesti roiskevettä, mutta ei niitä parane jättää tarkoituksella esimerkiksi sateeseen.

Tukevat kantokahvat eivät tuhlaa tilaa, mikä helpottaa kylmälaukun sijoittamista autoon ahtaampaankin paikkaan. Kummankin kantokahvan kohdalta löytyy kiinteästi asennettuna pullonavaaja.

Truma Cooler -kylmälaukku.