Uusi salkkumallinen aggregaatti toimii sekä kaasulla että bensalla

Helposti siirreltävä aggregaatti lisää karavaanarin omavaraisuutta.

Pienikokoinen ja vain 21,5 kilon painoinen Champion 8200i-DF -salkkuaggregaatti tuottaa sähköä esimerkiksi karavaanareiden ja veneilijöiden reissutarpeisiin.

Kaasulla käytettäessä aggregaatti tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Koska kaasu ei aiheuta ikäviä hajuja, sen hyöty korostuu varsinkin siinä vaiheessa, kun aggregaatti nostetaan käytön jälkeen sisälle matkailuauton tai -vaunun tavaratilaan.

Dual Fuel -toiminto tarjoaa joustavuutta sähköntuotantoon, ja aggregaatin voi kytkeä matkailuajoneuvon ulkoiseen kaasunulosottoon.

Laitteen maksimiteho on 2000 W (kaasulla 1800 W) ja jatkuvateho 1600 W (kaasulla 1440 W). Kaksi laitetta voidaan myös yhdistää, jolloin saadaan tuplasti tehoa.

Moottorin tilavuus on 80 cc. Kun 4,1 litran tankki on täynnä bensaa, aggregaatti pysyy käynnissä 11 tuntia, 25 prosentin kuormalla. Tankkaaminen sujuu myös pimeässä, sillä led-valo valaisee täyttöaukkoa.

Laitteen 53 desibelin äänitaso on samaa luokkaa kuin monella tiskikoneella.

Laitteessa on yksi 12 voltin ja kaksi 220 voltin pistorasiaa. Laitteen mukana tulee myös adapteri, jossa on kaksi virtaa syöttävää usb-porttia, joista voi ladata esimerkiksi kännykän.

Champion 8200i-DF soveltuu kevyempään käyttöön, ei esimerkiksi kodin varavirtaratkaisuksi. Champion 8200i-DF toimii myös herkkien laitteiden kanssa, ja sen pitäisi käynnistyä hyvin myös kylmänä talvella.

Champion 8200i-DF on tullut hiljattain Touring Camp Oy:n valikoimiin 995 euron hintaan.