Webastolta uusia jääkaappeja matkailuajoneuvoihin

Webasto on lanseerannut kaksi uutta jääkaappia, jotka soveltuvat erityisesti matkailuautoihin ja -vaunuihin, joiden keittiössä on tilaa vain kapealle jääkaapille.

FreeLine Slim 140 -mallin kapasiteetti on 140 litraa, vaikka sen leveys vain 41,8 senttimetriä. Mallin pakastinlokeron tilavuus on 17 litraa. Jääkaapin virrankulutus on 450 Wh/ 24 h. Tehokkuutta parantaa osaltaan jääkaapissa hyödynnettävä R290-kylmäaine, joka on energiatehokas, mutta myös ympäristöystävällinen.

”Silent Night” -yötila voidaan valita painikkeen painalluksella enintään kymmeneksi tunniksi. Tämä vähentää kompressorin nopeutta ja tekee jääkaapista hiljaisemman, mikä hyödyttää etenkin herkkäunisia.

Aikana, jolloin jääkaappi saa virtaa tavallisesta sähköliitännästä, mallin ”Smart”-toiminto jäähdyttää sisällön hieman tarvittavaa alhaisempaan lämpötilaan. Kun jääkaappi ottaa sen jälkeen virran ajoneuvon akusta, esimerkiksi ajettaessa, jääkaappi kuluttaa vähemmän sähköä, koska se voi hyödyntää aiemmin elintarvikkeisiin varastoitua kylmyyttä. Silent Night- ja Smart-toiminnot voidaan myös aktivoida samanaikaisesti.

Jääkaapin ohjain on mahdollista integroida ajoneuvon keskusohjausjärjestelmään CI-väyläliitännän kautta.

BI 30 -malli on pieni, mutta tehokas päältä avattava jääkaappi, joka on varustettu erittäin pienellä kompressorilla. 30 litran tilavuus voidaan joustavasti hyödyntää lisävarusteena saatavan sisäkorin ansiosta.

BI 30 on varustettu digitaalisella lämpötilanäytöllä varustetulla termostaatilla. Tilaa säästävää mallia Webasto suosittelee etenkin erittäin kompakteihin matkailuajoneuvoihin, joiden käyttäjät eivät kuitenkaan halua luopua tehokkaan kompressorijääkaapin eduista.

Lähde: Webasto