Rivian julkaisi karavaanareille sopivan sähköauton – vetää perässä painavaakin vaunua

Sähköautoja on esitelty automarkkinoilla kiihtyvään tahtiin, mutta karavaanareille soveltuvia autoja ei liiemmin ole Teslan Model X:ää lukuun ottamatta nähty. Nyt asiaan on tulossa muutos, sillä amerikkalainen Rivian on esitellyt sähköisen pick-upin.

Rivianin sähköinen lava-auto kantaa nimeä R1T. Auton akku on isoimmassa versiossa 180 kWh ja toimintasäteeksi luvataan 600 km. Autolla selviää vaativimmissakin olosuhteissa, sillä sähköisiä moottoreita on neljä kappaletta, eli yksi jokaiselle pyörälle. Hevosvoimia autosta luvataan löytyvän enimmillään 750 kappaletta, ja vääntöä moottoreista irtoaa 1120 Nm:n verran. Kiihtyvyys nollasta sataan onnistuu alle kolmen sekunnin, joten tällä autolla ei jäädä tien tukkeeksi.

Tarjolla kolme eri vaihtoehtoa

Rivian tulee tarjoamaan autosta myös 135 kWh ja 105 kWh vaihtoehdot. Näistä pienempi on suunniteltu niille ostajille, jotka ovat liikkeellä tiukemmalla budjetilla. Pienemmissä versioissa penkkien alta löytyy 95 litraa säilytystilaa, mutta isoimmassa versiossa tämän tilan vie akku. Karavaanareita kiinnostaa varmasti se, että Rivian kykenee vetämään viiden tonnin kärryä ja lavalle voi pakata 800 kilon edestä matkatavaraa.

Massiivisella autolla on pituutta viisi ja puoli metriä ja leveyttä yli kaksi metriä. Akseliväli on kolme metriä. Auto on neliovinen, ja sisälle mahtuu viisi henkeä. Sittenkin tilaa jää vielä tavaroille. Autossa on 330 litran etukontti sekä varustetunneli, joka on sijoitettu takapenkkien alle koko auton leveydeltä. Tilaa sieltä löytyy 350 litran verran.

Rivian R1T, jossa luvataan olevan kolmostason automaattiajo, menee tuotantoon vuonna 2020. Ennakkotilaus on mahdollista tuhannen dollarin varausmaksua vastaan. Auton lähtöhinnan kerrotaan olevan 61 500 dollaria, mutta Rivian laittaa aluksi tuotantoon malliston huipulla olevat autot. Näiden hinnasta ei ole vielä tietoa.

Lisätietoja: Rivianin nettisivut