Suomalainen Touring Cars on kansainvälinen menestystarina – kiinnostava konsepti houkuttaa myös yksittäisiä toimijoita matkailuautojen vuokrausbisnekseen

Matkailuautoja turisteille vuokraava suomalainen Touring Cars on noussut vuosien varrella kansainväliseksi menestystarinaksi. Suomessa toimintaa pyörittää TC Vehicle oy, joka tuo matkailuautoja maahan sekä huoltaa, myy ja vuokraa niitä suomalaisille ja ulkomaisille turisteille.

– Meillä on koko matkailuautoihin liittyvä paketti. Koko Euroopasta ei löydy toista vastaavalla konseptilla toimivaa yritystä, sanoo Touring Carsin talous- ja liiketoiminta-analyytikko Lauri Hellén.

– Meillä menee aika hyvin. Vuokrapuoli vetää erinomaisesti, mutta myyntipuolella on havaittavissa pientä alavireisyyttä.

Ulkomaisista turisteista Suomi on Hellénin mukaan yllättävän kiinnostava kohde etenkin keskieurooppalaisille ja pohjoisamerikkalaisillekin.

– Ulkomaalaiset ovat hyviä asiakkaita ja kiinnostuneita tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, nähtävyyksiin ja erityisesti suomalaiseen luontoon.

Kasvusuunnitelmia ulkomailla

Perheyrityksellä on isoja kasvusuunnitelmia. Tällä hetkellä Touring Carsilla on ulkomailla omaa toimintaa tai edustus Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Islannissa ja Isossa-Britanniassa. Suomessa toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Rovaniemellä.

Suomessa osaksi yrityksen menestystarinaa voivat nousta myös yksittäiset matkailuautovuokraajat yksityishenkilöinä tai yrityksinä. Niin sanotun sijoitustuottojärjestelmän kautta vuokrattavia autoja on maassa puolensataa.

– Järjestelmä tarkoittaa sitä, että asiakas ostaa auton ja antaa sen meidän kautta edelleen vuokrattavaksi kesäisin ja saa siitä tasaista vuokratuloa ympäri vuoden, Hellén sanoo.

– Esimerkiksi yritysasiakas pystyy kattamaan käytännössä kaikki kulut siten, että auto maksaa itsensä takaisin. Me kannamme riskin asiakkaan sijasta.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *